Cele mai citite
 


Bacău: Judeţele Moldovei au lansat un proiect comun privind dotarea cu echipamente de intervenţie în cazuri de urgenţă
joi, 15 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conferinţa de lansare a proiectului ,,Achiziţionarea echipamentelor specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord - Est' a fost găzduită, miercuri, de sala mare a Consiliului Judeţean Bacău'.
Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional Regional, a cărui Autoritate de Management este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, are pentru toate cele şase judeţe arondate Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord - Est, instituţie ce se ocupă de implementarea sa, o valoare de aproximativ 8.500.000 de euro.
Contribuţia fiecărui judeţ se cifrează între 16 şi 18,75 la sută în funcţie de valoarea echipamentelor repartizate prin proiect.
Din această sumă asistenţa financiară nerambursabilă este 6.700.000 de euro şi constă în dotarea judeţelor cu autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, ambulanţe de prim-ajutor, ambulanţe de reanimare, autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mărită.
De asemenea, proiectul asigură sumele necesare pentru dotarea cu echipamente a viitorului Centrul Mobil de Comandă şi Control care va deservi întreaga Regiune de Dezvoltare Nord-Est.
Beneficiari direcţi vor fi inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă din judeţele Bacău, Neamţ, Suceava, Botoşani, Iaşi şi Vaslui, iar indirect cei aproape 3.750.000 de locuitori din zonă.
'Prin aplicarea proiectului se vor crea premisele continuării unui program anterior, iniţiat în anul 2009 şi aflat în fază finală de derulare, vizându-se asigurarea populaţiei cu servicii de calitate, ca urmare a îmbunătăţirii considerabile a infrastructurii unităţilor ce activează în domeniul siguranţei publice şi asigurării asistenţei sociale în situaţii de urgenţă', a declarat pentru AGERPRES preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea.
Obiectivele aplicării acestui proiect vizează 'îmbunătăţire capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul Regiunii, prin reducerea timpului de intervenţie în acordarea primului ajutor calificat şi în situaţii de urgenţă, achiziţionarea de echipamente specifice atât pentru dezvoltarea bazei operaţionale regionale, care va facilita intervenţii integrate, cât şi pentru îmbunătăţirea dotării bazelor judeţene existente, în funcţie de specificul diferitelor zone şi de tipurile de riscuri cu prevalenţă sporită, creşterea gradului de siguranţă a populaţiei din Regiunea Nord-Est, dar şi implementarea principiului de comandă unică în cazul intervenţii lor de amploare, urmărindu-se, astfel, eficientizarea interoperabilităţii la nivel local, zonal şi regional printr-un management integrat al serviciilor de urgenţă profesioniste', a explicat pentru AGERPRES generalul Mihai Simionescu, şeful ISU Bacău.
Lansarea acestui proiect completează pe cel derulat începând cu anul 2009 de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară 'Euronest', structură asociativă ce grupează cele şase judeţe din Regiunea de dezvoltare Nord - Est cu scopul atragerii de fonduri structurale prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007-2013.
Respectivul proiect a avut o valoare totală de 11.400.000 de euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă a fost 9.000.000 de euro, bani din care s-a efectuat dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din cele şase judeţe din zona Moldovei cu autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordare asistenţei medicale de urgenţă, autospeciale de cercetare nuclear-biologic-chimic-radioactiv, autospeciale de descarcerare grea, autospeciale de lucru cu apă şi spumă de capacitate medie, toate premiere pentru zona Moldovei. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Proiect pentru autospeciale şi echipamente de intervenţie în situaţii de urgenţă Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au lansat, marţi, un proiect în baza căruia vor fi achiziţionate atât în Botoşani, cât şi în celelalte cinci judeţe ale regiunii Nord - Est autospeciale şi echipamente de intervenţii în situaţii de urgenţă.
Neamţ: Proiectul de dotare a celor şase ISU din Regiunea Nord-Est, lansat Aproape 34 de milioane de lei este finanţarea Uniunii Europene pe care Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a accesat-o în cadrul unui proiect de dotare a Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din cele 6 judeţe ale regiunii.
Iaşi: Ambulanţe pentru şase judeţe Şase noi ambulanţe achiziţionate prin intermediul proiectului ''Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord Est'' au fost împărţite...
Iaşi: Regiunea Nord-Est va beneficia de şase autospeciale pentru intervenţie şi salvare de la înălţime Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST (ADIE) va finaliza miercuri proiectul 'Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Bistriţa-Năsăud: Dotarea materială a ISU prin fonduri europene continuă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud va beneficia de două noi autospeciale de intervenţie achiziţionate cu fonduri europene în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord - etapa...