Cele mai citite
 


Botoşani: Focar de rujeolă, declarat după îmbolnăvirea a 16 copii
joi, 15 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare din judeţul Botoşani au instituit măsuri de urgenţă, după ce au descoperit un focar de rujeolă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Lidia Onofrei, în municipiul Botoşani au fost înregistrate 16 cazuri de îmbolnăviri cu rujeolă, bolnavii fiind copii.
'Primele şase cazuri sunt confirmate clinic, epidemiologic şi serologic cu rujeolă, iar celelalte zece sunt diagnosticate clinic şi epidemiologic, confirmarea serologică fiind în lucru', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Lidia Onofrei.
Oficialul DSP susţine că toate cazurile s-au înregistrat într-o comunitate de romi din municipiul Botoşani.
Zece dintre copii au fost internaţi pe Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Mavromati, iar alţi şase au fost transferaţi la o clinică din Iaşi.
'Ca măsură profilactică activă s-a instituit vaccinarea de urgenţă antirujeolică, în urma căreia au fost vaccinaţi doar un număr de 93 de copii. Numărul de copii eligibili la vaccinare fiind mai mare, dar părinţii au refuzat şi de data această administrarea vaccinului", a adăugat Onofrei. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: A fost inaugurat noul compartiment de neurochirurgie al Spitalului Judeţean Mavromati Noul compartiment de neurochirurgie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a fost inaugurat vineri, în prezenţa autorităţilor, dar şi a unor medici de la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi.
Botoşani: Compartiment de neurochirurgie creat în premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani va dispune de un compartiment de neurochirurgie, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, medicul Ştefan Bercea.
Botoşani: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă infirmă o eventuală culpă medicală în cazul bebeluşului mort în Maternitate Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani exclude varianta unei culpe medicale în cazul nou-născutului care a murit, pe 3 septembrie, în timp ce se afla în Maternitate.
Botoşani: Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' vor participa la şedinţa CJ în care se va discuta comasarea Toţi medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani vor participa, joi, la şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) în cadrul căreia va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind comasarea unităţii medicale cu alte trei spitale de interes judeţean. Medicul Gheorghe Apetroaie a declarat, luni,...
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Botoşani: Măsuri de dezinfecţie la Spitalul Judeţean după decesul unui bărbat suspectat de gripă porcină Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati a dispus un set de măsuri necesare dezinfecţiei saloanelor în care a fost internat un pacient asupra căruia plana suspiciunea contactării virusului gripei porcine, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, medicul Ştefan Bercea.