Cele mai citite
 


CJ Braşov adresează un memoriu Guvernului şi ministerelor Sănătăţii şi Muncii
joi, 15 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Braşov va înainta miercuri un memoriu Guvernului şi ministerelor Sănătăţii şi Muncii prin care solicită acordul pentru preluarea echipamentului medical din proprietatea MS aflat în unităţile medicale din Codlea, Săcele şi Victoria, pentru înfiinţarea unor secţii externe spitalelor aflate în subordinea CJ, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului, Aristotel Căncescu.
"Vă solicităm extinderea contractului între aceste unităţi medicale din subordinea Consiliului Judeţean şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Prin aceasta vom putea asigura servicii medicale de urgenţă şi de specialitate pentru cetăţenii localităţilor din arealul Codlea, Săcele şi Victoria. O altă motivaţie care ne determină să facem acest lucru este intenţia mai multor societăţi comerciale de a transforma aceste unităţi sanitare bine dotate în aşa-zise spitale private. Suntem de acord că trebuie să existe practica privată în medicină, dar nu în condiţiile concurenţei neloiale", se arată în memoriul Consiliului Judeţean Braşov.
Potrivit documentului, unităţi medicale precum Spitalul de Obstretică şi Ginecologie "dr. I. A. Sbârcea", Spitalul de Oncologie, Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie şi Spitalul "Mârzescu", toate din municipiul Braşov, aflate în subordinea CJ, funcţionează în clădiri vechi care, în faza iniţială, erau destinate altui scop decât cel de asistenţă medicală.
"În aceste condiţii nu se pot întreprinde acţiunile de modernizare a acestor spitale, în lipsa spaţiului suficient şi ţinând cont de imposibilitatea intervenţiei asupra structurii, potrivit normativelor în vigoare. În acest sens dorim externalizarea unor secţii ale acestor spitale, precum şi ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, aflat de asemenea în subordinea Consiliului Judeţean", se arată în memoriul trimis la Guvern şi la Ministerele Sănătăţii şi Muncii.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, susţine că fără modernizarea acestor unităţi medicale nu se mai pot asigura condiţiile de spitalizare impuse de normativele în vigoare. AGERPRES/(AS - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov:Trei mari spitale din Braşov au datorii la utilităţi de peste 7 milioane de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cel mai mare din judeţ, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul Clinic de Copii toate aflate în subordinea Consiliului Judeţean au datorii acumulate la utilităţi pe ultimele trei luni de peste 7 milioane de lei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă...
Braşov: Trei din cele şase spitale din subordinea CJ au conducere interimară Trei mari spitale din cele şase din subordinea CJ au de la începutul săptămânii conduceri interimare până la organizarea concursului în luna iunie, a declarat, joi, pentru AGERPRES dr. Gabriel Stanciu, şeful Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă Medicală din Consiliul Judeţean.
Braşov:Datorii de peste 2 milioane de lei către furnizorii de medicamente şi materiale sanitar-farmaceutice Patru dintre cele şase spitale din municipiul Braşov aflate în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) au datorii către furnizorii de medicamente, reactivi şi materiale sanitar farmaceutice de 2,3 milioane de lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES dr.Gabriel Stanciu, şeful Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă...
Braşov: Lipsă de cadre medicale, aparatură veche şi neperformantă în spitale Lipsă acută de personal medical, aparatură în mare parte veche şi neperformantă, nereguli la instalaţiile de gaz, electrice şi de stingere a incendiilor - aceasta este concluzia unui control efectuat la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Braşov, a declarat joi, într-o conferinţă de presă,...
Ponta: Medicii de familie vor beneficia de decontări de la CNAS Medicii de familie şi unităţile medicale care acordă asistenţă ambulatorie vor beneficia de decontări de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat marţi premierul Victor Ponta, subliniind că va susţine proiectul ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, privind sistarea finanţării spitalelor...
Braşov: Prima intervenţie chirurgicală de reconstrucţie mamară realizată la SCJU Prima intervenţie chirurgicală de reconstrucţie mamară finanţată integral de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate s-a efectuat miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, în cadrul subprogramului de reconstrucţie mamară, parte a programului naţional de oncologie.