Cele mai citite
 


CJ Braşov vrea în subordinea sa spitalele de la Codlea şi Săcele
joi, 15 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Braşov solicită Ministerului Sănătăţii trecerea în subordinea sa a spitalelor din Codlea şi Săcele, închise de MS la 1 aprilie 2011, a declarat miercuri preşedintele CJ, Aristotel Căncescu.
"Toate demersurile noastre făcute către Ministerul Sănătăţii, consiliile locale din cele două localităţi şi alţi factori de decizie s-au izbit de un zid şi nu s-a întâmplat nimic. Acestea, în condiţiile în care sănătatea braşoveană este într-o stare jalnică. Vor organiza tot felul de proteste, campanii, până când spitalele din Codlea şi Săcele vor trece în subordinea Consiliului Judeţean. Pentru acest lucru trebuie acordul Ministerului Sănătăţii şi o hotărâre de Guvern", a explicat Căncescu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL din Codlea.
El a spus că a decis, împreună cu reprezentanţii Comisiei de sănătate din CJ, ca tot personalul medical din spitalul Codlea care a fost redistribuit la alte spitale să fie detaşat înapoi, pentru ca Ministerul Sănătăţii să aprobe clasificarea spitalului, documentaţia necesară în acest sens fiind trimisă de la Braşov săptămâna trecută.
Aristotel Căncescu a făcut un apel, cu acest prilej, şi la primarul Braşovului, democrat-liberalul George Scripcaru, să ajute CJ în demersurile pe care le face la Ministerul Sănătăţii.
Fostul director al spitalului, dr. Claudia Coste, prezentă la conferinţa de presă, a explicat că pentru a funcţiona unitatea sanitară are nevoie lunar de 200.000 de lei pentru medicamente şi salariile angajaţilor.
Preşedintele PNL Codlea, Cătălin Munteanu, patronul societăţii Avicola din localitate, a anunţat că, până la reglementarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate, va asigura cele trei mese pe zi pentru bolnavii internaţi în spital. AGERPRES/(A - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: SCJU a fost inclus în subprogramul Ministerului Sănătăţii de reconstrucţie mamară după mastectomie Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, a fost inclus, alături de alte spitale din nouă centre universitare, în subprogramul din cadrul Programului naţional de oncologie care priveşte reconstrucţia mamară după mastectomie, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, coordonatorul sub...
MS: Decontarea tratamentelor pentru cele 38 de victime din Colectiv - deblocată Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti a finalizat, cu sprijinul CNAS şi al Ministerului Sănătăţii, verificările în cazul celor 38 de victime ale incendiului de anul trecut din clubul Colectiv, ale căror tratamente fuseseră invalidate la decontarea către spitale.
Braşov: Finanţarea spitalelor se va face preponderent de la Casa de Asigurări de Sănătate Finanţarea spitalelor după descentralizare se va face de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care este principala sursă de finanţare a spitalelor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Adina Geană de la Direcţia Generală Management din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care a participat...
Braşov: Bolnavii de la Unitatea de Pneumoftiziologie din Sânpetru, fără bani de medicamente Un număr de 85 de bolnavi cu vârste de peste 50 de ani, internaţi la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie din localitatea braşoveană Sânpetru, nu au bani pentru medicamente şi materiale sanitare pentru acest an, după ce Ministerul Sănătăţii a alocat unităţii doar 707.000 de lei,...
Braşov: Tratamente gratuite de radioterapie pentru bolnavii de cancer la Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov, 19 iun /Agerpres/- Tratamentele de radioterapie pentru pacienţii oncologici sunt gratuite au declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, precizând că, de la 1 iunie, Casa de Asigurări de Sănătate a alocat fondurile necesare...
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.