Cele mai citite
 


Cluj: Mai multe clădiri centrale din Cluj-Napoca pun în pericol trecătorii
joi, 15 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a recunoscut, miercuri, că în zona centrală a oraşului există mai multe clădiri de pe care poate cădea tencuiala, la fel cum s-a întâmplat marţi, când trei copii au fost răniţi de bucăţile desprinse dintr-un balcon.
'Nu sunt foarte multe asemenea clădiri, există o hartă a acestor clădiri, care se tot actualizează. În zona centrală ne-au mai rămas trei clădiri, dintre care două sunt în proces', a declarat, pentru AGERPRES, Sorin Apostu.
El a precizat însă că primăria nu poate să facă altceva decât să urmeze calea legală, deoarece clădirile respective sunt în proprietate privată.
'Am generat numeroase hotărâri de consiliu local - ultima se referă la faptul că primăria face reabilitarea, iar asociaţia de proprietari plăteşte fără dobândă timp de 10 ani. În urma acestor hotărâri, unele clădiri din centru au fost reabilitate, iar altele, cum este cazul clădirii respective, care are balcoane construite din piatră, unii locatari nici nu ne-a permis accesul pentru a constata sau îndepărta eventualele pericole, acest lucru putând fi făcut numai prin ordin al instanţei. Noi am sancţionat - este prima etapă - după care ne-am adresat deja instanţei', a menţionat Sorin Apostu.
Trei copii cu vârsta cuprinsă între şapte şi nouă ani au fost răniţi uşor, marţi, de bucăţi de tencuială care au căzut peste ei în timp ce treceau pe lângă o clădire din centrul oraşului. Doi dintre copii au fost transportaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru îngrijiri medicale, ei prezentând leziuni minore la cap, umeri, mâini şi picioare.
AGERPRES/(A - Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Centru de permanenţă, cu şase medici de familie Şase medici de familie din Cluj-Napoca s-au asociat pentru a oferi servicii medicale persoanelor suferinde, zilnic între orele 18,00 şi 7,00, şi nonstop sâmbăta şi duminica şi în sărbătorile legale, la Centrul de Permanenţă situat în cartierul Gheorghieni.
Cluj: Decanul FSEGA, operat de urgenţă după ce a căzut de pe o clădire Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Dumitru Matiş, a fost supus sâmbătă de urgenţă unei intervenţii chirurgicale după ce a căzut în gol de pe o clădire.
Cluj: Aparatură medicală modernă donată Spitalului de Urgenţă pentru Copii de către Asociaţia Little People Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca beneficiază, începând de luni, de mai multe aparate medicale de ultimă generaţie pentru tratamentul micilor pacienţi, precum şi de mobilier nou pentru un grup de saloane, în urma unei donaţii făcute de Asociaţia Little People România.
Cluj: Dr. Sorin Ianceu, externat din spitalul din Cluj-Napoca Dr. Sorin Ianceu, unul dintre cei trei medici internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă din Cluj-Napoca în urma accidentului de avion produs în Apuseni, a fost externat luni.
Cronologia exploziilor produse în imobile (anii 2015-2016) Trei persoane au fost rănite, dintre care o femeie foarte grav, în urma unei explozii care a avut loc pe 21 februarie 2016, la Cluj-Napoca, într-un apartament din cartierul Grigorescu. Explozia ar fi avut loc din cauza unei acumulări de gaze. Şapte apartamente şi un autoturism au fost avariate, potrivit...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.