Cele mai citite
 


Femeile liberale demarează programul "PNL are grijă de sănătatea ta"
joi, 15 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Femeilor Liberale (OFL) şi Partidul Naţional Liberal (PNL) demarează, începând de miercuri, campania "PNL are grijă de sănătatea ta", în cadrul căreia românii sunt chemaţi să-şi măsoare gratuit glicemia şi tensiunea arterială.
"În cadrul campaniei noastre vor fi instalate corturi în localităţi din toate judeţele ţării iar timp de două luni medici şi asistente voluntare vor măsura tuturor celor care vor dori tensiunea arterială şi glicemia. De asemenea, oamenii vor fi chestionaţi cu privire la starea de sănătate şi a sistemului de sănătate din România şi vor primi informaţii cu privire la necesitatea prevenirii unor boli ca diabetul zaharat şi hipertensiunea arterială", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedinta OFL Lucia Ana Varga.
Preşedinta femeilor liberale a adăugat că acestă campanie este modul liberalilor de a ajuta românii.
"Obiectivul campaniei noastre este conştientizarea cetăţenilor referitoare la prevenţia în sănătate. Fiecare cetăţean trebuie să ştie că a fi informat de cauzele unor boli care pot duce la deces este foarte important. Oamenii trebuie să se obişnuiască să-şi facă analizele periodic", a spus la rândul său coordonatoarea proiectului, deputata PNL Graţiela Gavrilescu.
Ea a adăugat că liberalii îşi vor amplasa corturile în cel puţin trei oraşe, cinci localităţi rurale şi două municipii din fiecare judeţ al ţării.
Gavrilescu a mai spus că scopul final al campaniei este înfiinţarea unei baze de date din care să reiasă dacă populaţia este informată cu privire la prevenirea bolilor şi dacă programul iniţiat de guvernul Tăriceanu care obliga pe toţi românii să-şi facă un set de analize anuale gratuit ar trebui reluat.
Cei care vor merge la corturile liberale pentru asistenţă medicală vor fi întrebaţi, într-un chestionar, dacă sunt de acord ca fiecare femeie cu vârsta de peste 45 de ani să beneficieze anual gratuit de un test Papanicolau, dacă fiecare femeie de peste 30 de ani ar trebui să beneficieze anual gratuit de o mamografie, dacă ar fi necesară introducerea în programa şcolară a unor ore de educaţie sexuală, dacă consideră necesară adoptarea unei legi privind prevenţia în sănătate, dacă ar fi necesară înfiinţarea unei case de asigurări de sănătate privată şi dacă fiecare român ar trebui să beneficieze de un consult stomatologic anual gratuit. AGERPRES/(A-Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Analize gratuite la Complexul Caraiman, cu prilejul Zilei Internaţionale a Vârstnicilor Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani cu domiciliul în Sectorul 1 vor putea să-şi testeze glicemia, să-şi controleze tensiunea arterială, precum şi să efectueze testul pentru depistarea osteoporozei gratuit, de marţi, 4 octombrie, până pe 10 octombrie, la Complexul Multifuncţional Caraiman, cu prilejul...
Comunicat de presă - Primăria Sectorului 1 Analize gratuite de "Zilele Vârstnicului", la Complexul Caraiman
Hipertensiunea arterială poate fi prevenită printr-un stil de viaţă sănătos, recomandă medicii DSP Bihor Fiecare om trebuie să fie responsabil pentru viaţa sa, a cărui sănătate depinde, în primul rând, de gradul său de informare şi educaţie, de modul cum aplică cunoştinţele în prevenirea bolilor şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos, au subliniat miercuri specialiştii medicali reuniţi la o masă rotundă...
Locuitorii sectorului 1 îşi pot testa gratuit glicemia şi tensiunea arterială, săptămâna aceasta, la Complexul 'Caraiman' Locuitorii sectorului 1 îşi pot testa gratuit glicemia şi tensiunea arterială, săptămâna aceasta, la Complexul Multifuncţional ''Caraiman'', de Ziua Porţilor Deschise la această instituţie, eveniment organizat de Ziua Mondială a Sănătăţii.
Braşov: Doar cinci medici şi 40 de asistenţi medicali pentru cele 86 de şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ Asistenţa medicală în cele 86 de şcoli din municipiul Braşov este asigurată în prezent de cinci medici şi 40 de asistente, iar singurul cabinet stomatologic funcţionează la Universitatea "Transilvania", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.
Peste 500 de sibieni și-au măsurat gratuit tensiunea arterială în cadrul Campaniei Naționale ”Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!” Cea de-a doua acțiune din acest an a Campaniei Naționale ”Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!” s-a desfășurat pe 5 iulie la Sibiu, în incinta complexului comercial Shopping City