Cele mai citite
 


Maladiile netransmisibile, principala cauză a mortalităţii în lume (OMS)
joi, 15 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Aproximativ două treimi din totalul deceselor provocate de boli din lume sunt cauzate de maladii netransmisibile (MNT), aşa cum sunt maladiile cardiace, conform unui raport publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite AFP.

"Maladiile netransmisibile sunt principala cauză a mortalităţii din lume", a precizat Douglas Bettcher, responsabilul OMS pentru lupta împotriva tabagismului.

Conform acestui raport, aceste maladii sunt responsabile de nu mai puţin de 36 de milioane de decese în fiecare an, adică 63% din totalul deceselor produse în lume. Dintre cei 36 de milioane de oameni care mor anual din cauza acestor maladii, 9 milioane au mai puţin de 60 de ani.

Din familia maladiilor netransmisibile, bolile cardiovasculare sunt cele mai periculoase, reprezentând 48% din totalul deceselor. Cancerul reprezintă 21% dintre decese, maladiile respiratorii 12% iar diabetul 3%.

Principalii factori care duc la declanşarea maladiilor netransmisibile sunt alcoolul, lipsa exerciţiului fizic, proasta alimentaţie şi tutunul, conform OMS.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...
OMS: 16 milioane de vieţi pot fi salvate anual prin măsuri preventive Aproape jumătate din decesele provocate de boli netransmisibile, precum cancerul sau diabetul, ar putea fi evitate prin măsuri preventive, susţine Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), într-un raport prezentat luni, la Geneva, informează France Presse.
Peste 500 de medici participanți la al III-lea Congres Național Bolile Cronice Netransmisibile Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că mai mult de 60% din numărul total de 57 de milioane de decese produse la nivel global în 2008 sunt cauzate de bolile cronice netransmisibile. Astfel, aproape jumătate, respectiv 48%, din cele 36 de milioane de decese au fost cauzate de bolile car...
Fostul primar al New Yorkului Michael Bloomberg, numit de OMS ambasador global pentru sănătate Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) l-a numit miercuri pe filantropul şi fostul primar al New Yorkului Michael Bloomberg în postul de ambasador global pentru sănătate, rolul său urmând să fie acela de a ajuta guvernele să combată afecţiuni cronice precum diabetul, cancerul şi bolile cardiovasculare...
Alertă OMS: Numărul adulţilor cu diabet a crescut de patru ori în ultimii 35 de ani Circa 422 milioane de adulţi din întreaga lume suferă de diabet, de patru ori mai mult decât în anul 1980, potrivit primului raport privind cazurile de diabet la nivel mondial publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care subliniază "amploarea enormă" a acestei boli cronice al cărei...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.