Cele mai citite
 


Neamţ: Protestatarii de la Spitalul Judeţean îşi vor primi înapoi tăierile salariale
joi, 15 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ care au protestat, miercuri, împotriva tăierilor salariale, îşi vor primi înapoi drepturile băneşti, potrivit unei decizii luate de conducerea unităţii sanitare.
Directorul Gabriel Zanfir s-a întâlnit cu protestatarii şi a recunoscut că tăierile salariale au fost luate în necunoştinţă de cauză.
Astfel, doctorii şi asistentele medicale repartizate la spitalul judeţean de la spitalele orăşeneşti din Bicaz şi Roznov, desfiinţate prin ordinul ministrului sănătăţii, vor primi salarii aferente spitalelor judeţene şi nu orăşeneşti.
Conducerea spitalului a declarat că a încadrat într-o clasă inferioară salarială personalul repartizat de la cele două spitale orăşeneşti desfiinţate, pentru a nu depăşi procentul legal aferent salariilor, care este de 70 la sută din bugetul total de cheltuieli.
'Medicii şi asistenţii transferaţi de la cele două spitale, în luna aprilie, adică vreo 180 de persoane, au primit salariile pe lunile mai, iunie şi iulie de la Ministerul Sănătăţii iar începând din august, de la spitalul judeţean. Pentru luna august, salariile au scăzut cu până la 300 de lei pentru că au fost încadraţi pe spitale orăşeneşti, deşi lucrează în spital judeţean', a declarat liderul de sindicat al asistenţilor medicali din spital, Angela Tofan.
Circa 50 de doctori şi asistente medicale au protestat, miercuri dimineaţă, în curtea spitalului judeţean de urgenţă Piatra Neamţ ca urmare a diminuărilor salariale. Cadrele medicale au protestat în afara programului de lucru.AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Neamţ: Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă s-a înscris în PSD Chirurgul Alexandru Juncu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, s-a înscris în PSD şi va candida la alegerile locale pe lista pentru Consiliul Local.
Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, repus în funcţie de preşedintele CJ Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, dr. Ioan Lazăr, a fost repus în funcţie joi, prin ordin al preşedintelui Consiliului Judeţean, progresistul Culiţă Tărâţă, după ce cu o zi în urmă fusese demis de vicepreşedintele CJ, social-democrata Emilia Arcan.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a fost demis Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, doctorul Ioan Lazăr, a fost demis, miercuri, prin ordinul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Emilia Arcan.
Neamţ: Saloane pentru nou-născuţi reabilitate cu sprijinul unui ONG Două rezerve pentru nou-născuţi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, reabilitate cu sprijinul Asociaţiei 'Sens Civic' Piatra Neamţ au fost date în folosinţă, vineri, în prezenţa conducerii unităţii sanitare.
Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ Aproximativ 50 de medici şi asistenţi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ protestează, miercuri dimineaţă, în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi de salarii.