Cele mai citite
 


Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ
joi, 15 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 50 de medici şi asistenţi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ protestează, miercuri dimineaţă, în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi de salarii.
Protestatarii susţin că, faţă de aşteptări, salariile sunt mai mici cu până la 300 de lei.
"Noi am fost transferaţi de la spitalele din Roznov şi Bicaz după ce acestea au fost închise prin ordinul ministrului Sănătăţii. În momentul în care ne-au fost făcute angajările la Spitalul Judeţean, am fost incluşi în grila salarială tot de spital orăşenesc. Nimeni nu ne-a spus acest lucru, iar acum avem surpriza de a avea salarii mai mici decât colegii noştri din Spitalul Judeţean", a declarat Angela Tofan, liderul asistenţilor medicali din cadrul spitalului.
Sindicaliştii susţin că vor înainta un protest oficial conducerii Consiliului Judeţean Neamţ, în subordinea căruia se află spitalul. De asemenea, protestatarii susţin că vor da în judecată conducerea spitalului, pentru a-şi recupera drepturile băneşti şi pentru a fi încadraţi în treapta de spital judeţean şi nu orăşenesc.
În luna aprilie 2011, circa 180 de medici şi asistenţi medicali de la spitalele din Bicaz şi Roznov au fost transferaţi la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, după ce unităţile sanitare în cauză au fost desfiinţate prin ordin al ministrului Sănătăţii. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Protest spontan al angajaţilor în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Circa 50 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ au protestat, marţi, în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi că nu şi-au primit bonurile de masă prevăzute în contractul colectiv de muncă.
Tulcea: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din cauza salariilor mici Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea au protestat marţi dimineaţă din cauza salariilor pe care le primesc, acestea fiind, potrivit inclusiv conducerii unităţii spitaliceşti, printre cele mai mici din ţară.
Botoşani: Un nou protest la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Un protest spontan a fost declanşat, joi dimineaţă, de angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati. Aproximativ 50 de cadre medicale au întrerupt activitatea în semn de protest faţă de refuzul conducerii instituţiei de a le promova în gradul profesional următor.
ŞTIRILE AMIEZII ÎN JUDEŢE - 7 OCTOMBRIE * Direcţia de Sănătate Publică Dolj a dispus suspendarea temporară a trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova pentru igienizare şi dezinfecţie finală, în urma unei anchete epidemiologice efectuate după ce spitalul a raportat pentru luna septembrie mai multe cazuri de infecţii cu Clostridium...
Botoşani: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 40 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt, vineri dimineaţă, munca, protestând în biroul managerului unităţii faţă de neacordarea, de patru luni, a tichetelor de masă.
Caraş-Severin: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa Circa 50 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa s-au adunat spontan marţi în curtea unităţii, pentru a protesta împotriva faptului că li s-a reţinut din salariu impozitul pe tichetele de masă.