Cele mai citite
 


Bacău: Ambulanţe neutilizate din cauza lipsei de personal
vineri, 16 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Locuitorii judeţului Bacău nu pot beneficia de autosanitarele moderne destinate serviciilor medicale gratuite la domiciliu aflate în garajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA).
Pe lângă cele 49 de ambulanţe din dotarea parcului auto utilizate la transportul de urgentă al bolnavilor către unităţile medicale, SJA Bacău mai deţine şi cinci autoturisme marca Fiat destinate consultaţiilor medicale la domiciliu. Deşi ele ar fi mai mult decât necesare, nu pot fi utilizate din cauza deficitului de personal.
'Avem cinci autosanitare de consultaţii medicale la domiciliu, trei în Bacău şi câte una la Târgu Ocna şi Moineşti. Nu avem, însă, medici. În prezent, există în unitatea noastră un deficit mare de personal, astfel că medicii sunt trimisi pe ambulanţe pentru urgenţele de grad zero', a declarat joi pentru AGERPRES medicul Sorin Enescu, managerul SJA Bacău.
Potrivit acestuia, pentru ca activitatea la SJA Bacău să poată fi desfăşurată în condiţii optime 'ar mai fi nevoie de 10 - 15 medici, 20-30 de asistenţi şi tot atâţia ambulanţieri, precum şi de suplimentarea parcului auto cu cel puţin 30%'. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Judeţele Moldovei au lansat un proiect comun privind dotarea cu echipamente de intervenţie în cazuri de urgenţă Conferinţa de lansare a proiectului ,,Achiziţionarea echipamentelor specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord - Est' a fost găzduită, miercuri, de sala...
Iaşi: Ambulanţe pentru şase judeţe Şase noi ambulanţe achiziţionate prin intermediul proiectului ''Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord Est'' au fost împărţite...
Bacău: O fetiţă de un an şi patru luni, moartă din cauza unei viroze netratate Rezultatele necropsiei efectuate de medicii legişti în cazul fetiţei în vârstă de un an şi patru luni, care a murit duminică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, au atestat faptul că "decesul a survenit din cauza unei pneumopatii virale netratate la timp", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Mirela...
Bacău: Dumitru Sechelariu, fost primar al muncipiului, internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti Fostul primar al municipiului Bacău în perioada 1996-2004, Dumitru Sechelariu, a fost internat în stare gravă, duminică, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.
Bacău: Numărul urgenţelor medicale în zilele de Crăciun, în scădere cu 30% faţă de 2012 Aproximativ 300 de persoane din judeţul Bacău au apelat în zilele de Crăciun la serviciile medicale de urgenţă, fiind necesară transportarea lor cu ambulanţa la spital, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, Anda Dumitrescu.
Bacău: Intervenţie în caz de urgenţă, simulată într-un exerciţiu integrat pe Aeroportul "George Enescu" Intervenţia într-un accident aviatic a fost simulată miercuri în cadrul unui exerciţiu integrat desfăşurat pe Aeroportul Internaţional 'George Enescu' din Bacău, cu participarea Serviciilor private pentru situaţii de urgenţă ale Regiei Autonome Aeroportul Bacău şi firmei SC Aerostar SA, pompierii militari...