Cele mai citite
 


Cluj: Campania 'Împreună pentru o sănătate mai bună'
vineri, 16 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sute de clujeni - vârstnici şi tineri - au dorit să efectueze testele medicale gratuite la punctele sanitare instalate, miercuri, în mai multe zone circulate ale oraşului, în cadrul campaniei "Împreună pentru o sănătate mai bună".
"Ne-am instalat punctul de lucru în Parcul din spatele Teatrului Naţional şi de la ora 10,00 nu am avut nicio clipă fără persoane între 35 de ani şi 70 de ani dornice să-şi ia tensiunea arterială, să facă testul pentru procentul de grăsime şi cel pentru indicele de masă corporală. Rămânem până la ora 18,00 la dispoziţia publicului, iar joi ne vom relua activitatea în acelaşi loc", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Paula Andreica, educator de sănătate, adăugând că puncte sanitare similare şi-au desfăşurat activitatea în faţa complexului "Central", în Piaţa Mărăşti, la intrarea în Spitalul de Recuperare şi la Casa Judeţeană de Pensii.
La rândul său, Iulia Uţa, colega de echipă a Paulei Andreica, a arătat că "este mult mai uşor să se prevină o boală sau să o fie tratată încă din faza incipientă", iar astfel de teste sunt indicate pentru a afla dacă organismul este afectat sau nu de vreo problemă de sănătate.
În fiecare din punctele sanitare se află şi câte un stand de carte medicală, aproape toate persoanele care efectuează testele alegând şi un volum dedicat alimentaţiei sănătoase, vieţii echilibrate, sau prevenirii îmbolnăvirii organismului.
Campania naţională "Împreună pentru o sănătate mai bună", a debutat în anul 2002 fiind susţinută de Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF), Institutul de Sănătate Publică şi Editura "Viaţă şi sănătate", şi este reluată în fiecare an. La Cluj-Napoca, derularea campaniei este sprijinită de Municipalitate.
Obiectivul campaniei este îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei prin informare şi educare cu privire la un stil de viaţă sănătos, pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, a diabetului şi cancerului. AGERPRES/(A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
28 septembrie 2013, Cluj-Napoca: Lansarea Manualului Inimii, prima publicaţie de acest gen adresată tuturor celor interesaţi de prevenirea eficientă a afecţiunilor cardiovasculare Data de 29 septembrie marchează în întreaga lume Ziua Mondială a Inimii, eveniment menit să atragă atenţia asupra impactului bolilor cardiovasculare asupra sănătăţii publice, acestea fiind prezente constant în majoritatea ţărilor, situându-se pe primele două locuri în topul celor mai frecvente...
Centrofarm oferă clienţilor săi testări gratuite EKG, în cadrul campaniei de prevenire a bolilor cardiovasculare Din 20 ianuarie şi până în 30 martie, Centrofarm derulează campania medicală de prevenire şi informare privind bolile cardiovasculare, în 11 farmacii din Bucureşti, în cadrul Programului Câştigă Viaţă. Astfel, posesorii cardului de fidelitate Centrofarm pot beneficia de consultaţii medicale...
Cluj: Programul 'Şi eu trăiesc sănătos' al Fundaţiei Prais se extinde din acest an, cu sprijinul Primăriei Preşedintele Fundaţiei Prais, Silvia Bucur, şi primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au semnat, miercuri, la Cluj-Napoca, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în sala de conferinţe a Stadionului Cluj-Arena, un acord de colaborare menit să extindă derularea programelor care îi deprind pe copii...
Prefectura Constanţa: Mitingul a împiedicat derularea campaniei gratuite de testare a stării de sănătate a populaţiei Prefectura Constanţa acuză că protestul din faţa instituţiei, organizat miercuri de Asociaţia Haiducilor, împiedică derularea unei campanii gratuite de testare a stării de sănătate a populaţiei.
Analize şi consultaţii oftalmologice gratuite la ExpoDiabet&Nutriţie - Preşedintele ANPC, Bogdan Pandelică - “Eticheta corectă, cheia pentru o viaţă cât mai sănătoasă” Bogdan Pandelică, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), va fi prezent sâmbătă, 21 mai, la ExpoDiabet &Nutriţie, unde va susţine, între orele 13.00 şi 14.00, conferinţa cu tema “Eticheta corectă, cheia pentru o viaţă cât mai sănătoasă”.
28 septembrie 2013, Cluj Napoca - Inaugurarea promenadei inimilor şi lansarea Manualul Inimii În ajunul Zilei Mondiale a Inimii, pe 28 septembrie 2013, Cluj-Napoca va inaugura promenada inimilor şi va găzdui lansarea oficială a Manualului Inimii, carte dedicată persoanelor sănătoase interesate de prevenţia bolilor cardiovasculare, pacienţilor cardiaci care doresc să înţeleagă mai bine afecţiunile...