Cele mai citite
 


Cursuri online pentru medici
vineri, 16 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
PaginaMedicala.ro, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Grigore T. Popa" din Iaşi, lansează cursuri de Educaţie Medicală Continuă (EMC) online, ce pot fi accesate la adresa PaginaMedicala.ro/cursuri-emc/, se arată într-un comunicat remis presei joi.
Cursurile se adresează medicilor de specialităţi medicale variate care doresc să înveţe şi să se perfecţioneze în domenii de interes, urmând un program flexibil, care pune preţ pe timpul acestora.
Creditarea se realizează prin promovarea testului final, în urma căruia va fi eliberat certificatul de absolvire a cursului, cu numărul aferent de credite.
Proiectul se desfăşoară cu sprijinul UMF "Grigore T. Popa" din Iaşi, în calitate de furnizor de educaţie medicală continuă.
"Medicina este o profesie în care trebuie să înveţi tot timpul. Educaţia Medicală Continuă este o cerinţă extrem de necesară pentru pregătirea medicului şi pentru siguranţa pacientului. Consider că în cadrul educaţiei medicale continue trebuie folosite toate metodele, însă numai acolo unde se pretează. Proiectul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr.T. Popa" Iaşi cu PaginaMedicala.ro se înscrie în această direcţie de încurajare a educaţiei medicale online", a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF "Grigore T. Popa" din Iaşi, preşedintele Colegiului Medicilor din România.
Cursurile sunt uşor de parcurs şi structurate în conformitate cu nevoile medicilor. Pentru a putea avea acces la acest program educaţional, medicii interesaţi trebuie să urmeze trei paşi simpli: să utilizeze un calculator conectat la internet, să-şi creeze cont în PaginaMedicala.ro şi să achiziţioneze cursul de interes din lista existentă în site.
Primele cursuri disponibile pentru medici sunt: "Poliartrita Reumatoidă - diagnostic şi tratament biologic" şi "Tratamentul actual al fibrilaţiei atriale", fiecăruia dintre acestea fiindu-i alocate 6 credite EMC.
Cursurile se adresează medicilor din specialităţi precum reumatologia, cardiologia, medicina internă, medicina de familie, dar şi medicilor specializaţi în alte ramuri ale medicinei care au în evidenţă pacienţi cu fibrilaţie atrială şi poliartrită reumatoidă.
AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Festivităţi de deschidere a anului universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' Studenţi, părinţi, cadre universitare, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, precum şi ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, participă duminică după-amiază în Piaţa Naţiunii din Iaşi la festivităţile organizate de Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' cu prilejul deschiderii anului...
ANI: Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, şi-a acordat ilegal contracte de 200.000 lei Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în vederea cercetării rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi, Vasile Astărăstoae, pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce acesta şi-a atribuit lui şi fiicei sale contracte...
Iaşi: Vasile Astărăstoae, confirmat în funcţia de rector al UMF 'Gr.T.Popa' Prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae a fost confirmat în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, de ministrul Educaţiei, Cătălin Ovidiu Baba.
Rectorul UMF Iaşi a prezentat raportul de activitate Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa", Iaşi, este singura universitate din sud estul Europei care are cursanţi din peste 70 de ţări, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, rectorul Vasile Astărăstoae, citând din ''Raportul Anual al Rectorului pentru anul universitar...
Iaşi: Astărăstoae, un nou mandat la conducerea UMF Iaşi Prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iaşi a fost reales în funcţie, în urma unui scrutin care s-a desfăşurat pe tot parcursul zilei de vineri.
V. Astărăstoae: Mă bucur că dosarul în care sunt acuzat a fost trimis în instanţă pentru că se va constata nevinovăţia mea Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, spune că trimiterea dosarului UMF în faţa instanţei va demonstra nevinovăţia sa în faţa acuzaţiilor care i se aduc.