Cele mai citite
 


Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea ore de educaţie pentru sănătate, în şcoli
vineri, 16 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doctorul Tudor Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a legii care prevede introducerea orelor de educaţie pentru sănătate în şcoli.
Deputatul conservator a declarat, joi, presei, că recentul caz al minorei din Roman care la vârsta de 14 ani a născut pentru a doua oară este emblematic pentru consecinţele lipsei educaţiei sexuale.
În opinia sa, lipsa educaţiei sau asigurarea ei formală la orele de dirigenţie sau biologie a făcut ca România să fie pe primul loc în Europa la nivelul numărului de avorturi, al mamelor minore şi al copiilor abandonaţi.
'Cele 8.500 de mame minore înregistrate în fiecare an în România ne situează pe primul loc în Europa. S-a ajuns la situaţia în care 43 din 1.000 de femei care nasc să fie minore. Mamele minore au risc crescut de avort, iar, dacă naşterea are loc, există riscul major ca acest copil să fie abandonat, iar tânăra mamă va avea dificultăţi de integrare socială şi abandon social. Peste 40.000 de copii sunt abandonaţi în România, iar acestora li se adaugă alţi 300.000 ce sunt lăsaţi în grija rudelor', a explicat medicul deputat Tudor Ciuhodaru. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru vrea ore de educaţie pentru sănătate încă din primii ani de gimnaziu Medicul Tudor  Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a unei legi privind introducerea orelor de educaţie pentru sănătate încă din şcolile generale, argumentând în acest sens că recentul caz al fetei de 11 ani însărcinată în luna a cincea este emblematic pentru consecinţele lipsei educaţiei...
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea introducerea în şcoli a educaţiei pentru sănătate Dr. Tudor Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului legii privind obligativitatea educaţiei pentru sănătate în şcoli şi desfăşurarea acesteia în cadrul unui program naţional de sănătate.
Deputatul Tudor Ciuhodaru cere dezbaterea de urgenţă a proiectului de reducere la 5% a TVA-ului la medicamente Deputatul Tudor Ciuhodaru consideră că modificarea criteriilor de compensare a medicaţiei pentru pacienţii cu cancer şi diabet reprezintă o nouă modalitate de "eutanasiere" a românilor.
Tudor Ciuhodaru, candidat UNPR la Primăria Iaşi: Sunt medic, îmi pasă de oameni (interviu) Deputatul Tudor Ciuhodaru, candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României la Primăria Municipiului Iaşi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea ca Iaşiul să fie "un oraş sănătos": atractiv pentru investiţii, prietenos cu localnicii şi cu o politică coerentă în sprijinul oamenilor...
Tudor Ciuhodaru: Situaţia de la Brăila se poate repeta în orice spital din România Deputatul Tudor Ciuhodaru consideră că personalul medical a ajuns la limita supravieţuirii din cauza condiţiilor de muncă şi a salarizării necorespunzătoare, motiv pentru care avertizează asupra posibilităţii ca situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila să se repete şi în alte unităţi medicale...
Deputatul Tudor Ciuhodaru cere ca educaţia pentru sănătate să fie disciplină obligatorie Deputatul PP-DD de Vaslui, Tudor Ciuhodaru, cere ca educaţia pentru sănătate să fie disciplină obligatorie pentru elevii din România şi a declarat că va depune o iniţiativă legislativă în acest sens.