Cele mai citite
 


Diana Tuşa: Opoziţia a câştigat iar o mică victorie, profitând de chiulul celor de la putere
vineri, 16 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PNL de Brăila, Diana Tuşa, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că opoziţia a câştigat iar o mică victorie, profitând de chiulul celor de la putere, şi a respins în Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor ordonanţa privind introducerea coplăţii în sistemul sanitar.
'Vă prezint iar o mică victorie a opoziţiei şi anume respingerea ieri (miercuri - n.r.), în Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, a ordonanţei privind introducerea coplăţii în sistemul sanitar. Profitând de chiulul celor de la putere - văd că acest lucru se întâmplă din ce în ce mai des în Parlament - cu opt voturi la două, reprezentând voturile puterii, proiectul de lege a fost respins. Asta pentru a nu mai fi acuzaţi de cei de la putere că noi nu facem nimic, din moment ce dânşii sunt cei care chiulesc', a declarat Diana Tuşa.
Deputatul PNL a amintit că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în urmă cu o săptămână, când OUG 107/2010, privind introducerea CAS-ului de 5,5% pentru pensionari, a fost respinsă în Comisia de muncă tot datorită chiulului deputaţilor puterii.
În ceea ce priveşte introducerea coplăţii în sistemul sanitar, Diana Tuşa a precizat că au fost o serie de probleme legate de acest proiect de lege, 'care vizau, în primul rând, categoriile exceptate şi aici mă refer la pensionarii cu venit sub 700 de lei. Noi nu am înţeles de ce este vorba despre 700 de lei şi nu 740 de lei, că doar de acolo e baza de la care se plăteşte sau nu 5,5% CAS la pensii'.
'Nu poţi să introduci o suprataxă, din moment ce tu nu oferi, practic, nimic. Motivarea Guvernului a fost că, prin introducerea acestei coplăţi, a acestui tichet moderator de sănătate, sistemul sanitar va beneficia de venituri în plus. Nu s-au estimat aceste venituri, nu s-au făcut nici calculele ce priveau costurile acelui tichet care trebuie tipărit, distribuit. Dacă am fi tras linie, am fi văzut că nu e niciun beneficiu, ci e o altă afacere pentru nişte băieţi deştepţi, care vor să mai prindă un contract pentru a tipări ceva', a completat Tuşa. AGERPRES/(A - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dan Pereţianu (CFSMR): Noul proiect de Lege a sănătăţii nu rezovă problemele cu care se confruntă sistemul sanitar Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România este împotriva noului proiect de Lege a sănătăţii, deoarece documentul nu conţine prevederi clare şi explicite prin care pot fi rezolvate problemele cu care se confruntă sistemul sanitar românesc la ora actuală, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe...
Salariaţii cu contract de muncă vor plăti CAS şi pentru drepturile de autor Salariaţii cu contract de muncă vor plăti contribuţiile de asigurări sociale şi pentru veniturile din drepturile de autor dacă acestea nu sunt obţinute ocazional ci în mod regulat, a precizat miercuri ministrul Muncii, Ioan Botiş, după şedinţa de guvern.
Brăila: Activitatea Casei de Pensii, blocată de mii de cereri de restituire a contribuţiei la sănătate Activitatea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Brăila este blocată, de mai bine de o săptămână, de peste 4.000 de cereri de restituire a contribuţiei la asigurările de sănătate (CAS), pensionarii luând cu asalt ghişeele CJP şi depunând zilnic, în medie, 400-500 astfel de cereri.
Brăila: Peste 34.000 de pensionari trebuie să îşi primească sumele reţinute pentru asigurările sociale de sănătate Peste 34.000 de pensionari din Brăila trebuie să îşi primească înapoi sumele reţinute pentru asigurările de sănătate, după cum a anunţat directorul Casei Judeţene de Pensii Brăila, Sorin Enache.
E. Nicolăescu: Noul proiect de lege a sănătăţii nu-şi propune decât înlocuirea actualului management cu politrucii portocalii Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a criticat joi, într-o conferinţă de presă, intenţia Ministerului Sănătăţii de a modifica actuala Lege a sănătăţii, susţinând că prin noile reglementări nu se urmăreşte decât înlocuirea actualului management al instituţiilor sanitare cu "politruci portocalii".
Brăila: Decizie definitivă privind tăierea a 15% din sporurile medicilor legişti din judeţ Medicii legişti brăileni se plâng, într-o scrisoare deschisă dată publicităţii marţi, că o instanţă a Curţii de Apel Galaţi a decis definitiv că angajaţii medico-legali din judeţ îşi pierd 15% din sporurile pentru condiţii deosebite.