Cele mai citite
 


FDA a aprobat un nou medicament pentru tratamentul melanomului cauzat genetic
vineri, 16 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a aprobat, în august, cel mai nou medicament pentru tratamentul melanomului metastatic, inoperabil, cu mutaţie determinată printr-un test specific, informează un comunicat de presă.

Autoritatea americană a aprobat, de asemenea, şi testul de diagnosticare pentru a identifica pacienţii eligibili pentru tratament. Acest produs este primul şi momentan singurul medicament personalizat, aprobat de FDA, pentru tratamentul pacienţilor cu melanom metastatic cu mutaţia BRAF V600E pozitivă, transformând astfel conceptul de medicină personalizată în realitate.
Medicamentul se adresează numai acelor pacienţi care suferă de această formă de cancer al pielii cauzată genetic. Mutaţia genetică poate fi stabilită cu ajutorul unor teste specifice, puse la dispoziţie de companie.


Această mutaţie genetică se înregistrează în aproximativ jumătate din cazurile de melanom şi în circa 8% din formele de cancer cu tumori solide.
''Aprobarea FDA pentru acest nou medicament reprezintă un pas înainte major în personalizarea tratamentului melanomului metastatic, o boală devastatoare pentru care, până în acest an, existau opţiuni de tratament limitate'', a declarat dr. Dana Stănculeanu, de la Institutul Oncologic din Bucureşti.


Medicamentul va fi disponibil în Statele Unite ale Americii (SUA) în două săptămâni de la aprobare. Compania producătoare - Roche - a depus cereri de aprobare pentru acest medicament în Uniunea Europeană, Elveţia, Australia, Noua Zeelandă, Brazilia, India, Mexic şi Canada.


Diagnosticat precoce, melanomul este, în general, o boală vindecabilă. Cu toate acestea, atunci când se răspândeşte în alte părţi ale corpului, devine cea mai agresivă şi mortală formă a cancerului de piele.


O persoana cu melanom metastatic are de obicei, în medie, o speranţă de viaţă scurtă după diagnosticare, măsurată în luni.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
FDA a aprobat un nou medicament produs de Roche, impreuna cu testul de diagnostic, pentru tratamentul melanomului cauzat genetic Medicamentul este primul si momentan singurul tratament personalizat pentru melanomul metastatic, cu mutatie genetica.
Medicina personalizata: o realitate pentru Roche la ASCO 2011 In cadrul celei de-a 47-a editii a Congresului Anual al Societatii Americane de Oncologie Clinica (ASCO), desfasurat recent la Chicago, Roche si Genentech au prezentat rezultatele a aproximativ 300 de studii clinice pentru noi medicamente destinate tratamentului cancerului, deja aprobate sau aflate...
Roche România lansează Zelboraf (vemurafenib) pentru tratamentul persoanelor cu melanom metastatic Primul progres major în tratamentul personalizat al melanomului metastatic înregistrat în ultimii 30 de ani
Un nou tratament dublează durata de supravieţuire pentru bolnavii de melanom metastatic Un nou medicament destinat tratamentului împotriva melanomului metastatic, cea mai agresivă formă de cancer al pielii, dublează speranţa de viaţă a pacienţilor, potrivit unui studiu publicat în New England Journal of Medicine, citat joi de AFP.
LynparzaTM (Olaparib) aprobat in Uniunea Europeana ca primul medicament dintr-o noua clasa de molecule pentru tratamentul cancerului ovarian avansat la paciente cu mutatie genetica BRCA patogena LynparzaTM (olaparib) a primit in decembrie 2014 autorizatia de punere pe piata din partea Comisiei Europene. Acesta este primul tip de tratament de intretinere la paciente adulte cu recidiva de carcinom ovarian seros epitelial de grad inalt cu mutatia BRCA (germinala si/sau somatica), neoplazie de...
Roche a incheiat un acord de colaborare cu Bristol-Myers Squibb pentru a studia combinatia terapeutica dintre doua medicamente destinate tratamentului cancerului de piele avansat Roche a anuntat recent ca a incheiat un acord de colaborare cu Bristol-Myers Squibb (BMS) ce isi propune sa evalueze siguranta si eficacitatea combinatiei terapeutice dintre un medicament produs de Roche si un altul produs de BMS, pentru tratamentul pacientilor cu o anumita forma de melanom metastatic...