Cele mai citite
 


I.Petre: Banii pentru medicamente pentru HIV/SIDA ajung probabli până în noiembrie
vineri, 16 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul executiv al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Pacienţilor Afectaţi de HIV/SIDA, Iulian Petre, a spus joi în conferinţă de presă că banii pentru medicamente pentru bolnavii cu HIV/SIDA ar putea ajunge numai până în luna noiembrie.
"În luna august centrele din Hunedoara, Timişoara, Institutul "Matei Balş" din Bucureşti au rămas fără bani. Am făcut demersuri la CNAS şi au fost deblocate fondurile. Sunt probleme în ceea ce priveşte asigurarea tratamentului la Balş, Piteşti, Hunedoara Timişoara, aceste probleme sunt legate de imposibilitatea aprovizionării cu medicamente de către distribuitori. Până la sfârşitul anului pentru asigurarea tratamentului mai sunt 30 de milioane de lei, care probabil vor ajunge până în luna noiembrie. Este adevărat situaţia este diferită de la casă judeţeană la casă judeţeană, unii înţeleg să asigure tratamentele pentru trei luni, altele de abia asigură pentru o lună. O altă problemă pentru care ne luptăm este cea a achiziţiilor centralizate, pe care CNAS le refuză" a detaliat Iulian Petre.
Acesta a făcut referire şi la faptul că un ordin de ministru îngreunează acordarea donaţiilor şi a exemplificat cu o situaţie recentă privind donarea unor siropuri pentru tratamentul antiretroviral pentru nou născuţii cu mame seropozitive şi care s-a pierdut din acest motiv.
"Tratamentul este vital şi dacă se neglijează o proproţie mare de 98% dintre copii riscă să devină seropozitivi şi ne reîntoarcem la situaţia dinainte", a subliniat Iulian Petre.
În legătură cu acest aspect, preşedintele interimar al Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Nicolae Fotin, a precizat pentru AGERPRES că ordinul privind donaţiile este în curs de revizuire şi va fi supus atenţiei ministrului sănătăţii pentru aprobare.
AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Sorin Petrea (Institutul 'Matei Balş'): Infecţia cu hepatita C este în creştere la utilizatorii de droguri injectabile Din ce în ce mai mulţi utilizatori de droguri injectabile sunt infectaţi cu hepatita C, a afirmat dr. Sorin Petrea, directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".
12.500 de persoane au fost testate pentru HIV, hepatită B şi C printr-un program derulat de Institutul 'Matei Balş' Un număr de 12.500 de persoane au fost testate gratuit pentru HIV, hepatită B şi hepatită C în cadrul unui program derulat de Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", iar dintre acestea 7,6% au ieşit pozitiv la testul pentru hepatită B, 3,28% - la cel pentru hepatită C şi 0,4% pentru HIV...
UNOPA şi Institutul Matei Balş vor lansa o expoziţie de fotografie Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de hiv/sida (UNOPA) în parteneriat cu Institutul Matei Balş va lansa vineri o expoziţie de fotografie dedicată femeilor seropozitive.
Institutul "Matei Balş" a cumpărat medicamente cu peste 33,7 milioane de lei Institutul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" a atribuit 26 de contracte, în valoare totală de peste 33,7 milioane de lei, pentru furnizarea de medicamente, potrivit unui anunţ publicat pe SEAP pe 13 aprilie.
Adrian Streinu-Cercel: Majoritatea celor infectaţi cu HIV sunt tineri din grupa de vârstă 20-30 ani Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a subliniat miercuri, într-o conferinţă de presă prilejuită de marcarea Zilei Internaţionale de Luptă împotriva HIV/SIDA, că în primele şase luni ale anului în România au fost diagnosticate 129 de noi cazuri de infecţii cu HIV, dintre care 62 la consumatorii de droguri...
UNOPA şi Institutul 'Matei Balş' au lansat campania "HIV Street Art" UNOPA, Institutul Naţional de Boli Infecţioase şi Fundaţia 'Prof. Dr. Matei Balş' au lansat vineri o campanie naţională de informare, educare şi conştientizare a importanţei testării HIV, care se va derula timp de un an.