Cele mai citite
 


Italia: Noi posibile evoluţii în ancheta privind contaminarea cu tuberculoză a 96 de nou-născuţi
vineri, 16 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mama unuia dintre cei 96 de nou-născuţi infectaţi în Italia cu tuberculoză de o asistentă medicală bolnavă este şi ea contaminată şi a dat în judecată spitalul Vaticanului, Policlinico Gemelli, unde s-a produs îmbolnăvirea, scrie miercuri cotidianul Corriere della Sera.
Procuratura din Roma a deschis o anchetă pentru a stabili responsabilii privind incindentul extrem de grav. După ce femeia a depus plângerea în justiţie, ancheta ar putea lua o nouă întorsătură, conducerea spitalului putând fi considerată responsabilă pentru răspândirea unei epidemii.
Asistenta medicală care a produs contaminarea a afirmat că nu credea că este bolnavă pentru că se vaccina periodic. În urma interogatoriului, procurorii au descoperit că în 2004, atât asistenta medicală în cauză, cât şi soţul acesteia au rezultat pozitivi la testul pentru virusul tuberculozei.
Asociaţia pentru protecţia consumatorilor Codacons a depus plângere împotriva spitalului care nu a garantat siguranţa viitoarelor mame şi a bebeluşilor acestora. Reclamaţia a fost acceptată şi Parchetul din Roma a demarat ancheta. Mai multe mămici susţin iniţiativa asociaţiei. Printre acestea se află şi avocata Giulia Bongiorno, preşedinta Comisiei pentru Justiţie din cadrul Camerei Deputaţilor.
Doamna Bongiorno a născut în luna ianuarie la Policlinico Gemelli şi susţine că direcţiunea spitalului i-a ascuns adevărul la începutul anchetei. Ea a povestit că băieţelul ei nu a fost infectat, dar spitalul a asigurat-o că asistenta medicală nu lucra la secţia de nou-născuţi în luna ianuarie. Într-un final, conducerea spitalului a fost nevoită să extindă testele şi la copiii născuţi în prima lună a anului, prin urmare a admis că asistenta a intrat în contact cu bebeluşii înainte de perioada comunicată iniţial. Giulia Bongiorno, în calitate de avocat, va susţine mamele care intenţionează că acţioneze în judecată spitalul Vaticanului.AGERPRES/(Anca Mihai)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Italia: Aproape o sută de nou-născuţi au fost infectaţi cu virusul tuberculozei la spitalul Vaticanului Autorităţile sanitare ale regiunii Lazio au comunicat vineri dimineaţa rezultatul testului efectuat pe 1.000 de bebeluşi născuţi în perioada ianuarie - iulie 2011 la spitalul Vaticanului, Policlinico Gemelli din Roma. 96 de nou-născuţi au fost infectaţi cu virusul tuberculozei de o asistentă medicală...
Italia: O asistentă medicală acuzată că ar fi îmbolnăvit de tuberculoză peste o mie de nou-născuţi O asistentă medicală afectată de tuberculoză este bănuită că a transmis virusul celor peste o mie de bebeluşi născuţi în perioada martie - iulie la prestigiosul spital al Vaticanului, Policlinico Gemelli din Roma. Autorităţile sanitare italiene au organizat joi o echipă de medici care efectuează teste...
Hunedoara: Asistentă medicală anchetată pentru uciderea propriului bebeluş O asistentă medicală de la spitalul din Petroşani este anchetată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru infracţiunea de omor calificat comis asupra unui membru de familie deoarece în noaptea de Anul Nou a născut o fetiţă care a murit după ce a fost aruncată într-un container...
Bacău : Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar public trimişi în judecată pentru acte de corupţie Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Bacău într-un dosar de corupţie.
Gorj: O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă Procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată a unei asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...