Cele mai citite
 


Iulian Petre: A crescut capacitatea de a ocupa un loc de muncă a persoanelor seropozitive
vineri, 16 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA(UNOPA) a reuşit ca prin proiectul "Integrarea socio - profesională a persoanelor seropozitive din România'', cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, să dea o şansă în plus persoanelor seropozitive, a subliniat joi directorul executiv al organizaţiei, Iulian Petre, cu prilejul încheierii proiectului.
"Am acţionat în mai multe direcţii, adresându-ne atât persoanelor seropozitive, cât şi specialiştilor şi comunităţii cu care ei vin în contact," a subliniat Iulian Petre.
El a arătat că, la sfârşitul proiectului, a crescut capacitatea de a ocupa un loc de muncă la un număr de peste 1.000 de tineri seropozitivi. De asemenea, a crescut nivelul de informare al angajaţilor din România cu privire la drepturile şi nevoile persoanelor seropozitive.
"Un număr de 21 de asociaţii de pacienţi seropozitivi au fost implicate în în implementarea proiectului", a subliniat, la rândul, său Geanina Surdu, coordonator program.
În legătură cu confidenţialitatea diagnosticului, reprezentanţii ARAS spun că medicii încalcă această regulă şi ar trebui ca diagnosticul să fie cunoscut numai de medicul de medicina muncii şi nu de angajatori, sau secretara de la şcoală.
La Giurgiu datorită acestui program au fost angajate 20 de persoane seropozitive.
"A fost un efort deosebit, în care au fost implicate majoritatea asociaţiilor de pacienţi membre ale UNOPA o provocare pe care am reuşi să o ducem la bun sfârşit. Proiectul a fost unul foarte util, contribuind la o mai bună educare a comunităţii în ceea ce priveşte infecţia cu HIV, precum şi la crearea premiselor integrării profesionale a persoanelor seropozitive din România, din care aproape 70% o reprezintă tinerii infectaţi încă din primii ani de viaţă, în perioada anilor 1980" a reliefat, Iulian Petre.
Acesta a făcut referire la faptul că UNOPA va continua activităţile de promovare şi apărare a drepturilor persoanelor seropozitive, de educaţie a comunităţii şi de lobby şi advocatcy în faţa autorităţilor pentru a finanţa tratamentul şi serviciilor necesare acestui grup vulnerabil. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ARAS: Serviciile sociale prestate de autorităţile locale pentru prevenţia HIV/SIDA sunt foarte puţine Serviciile sociale prestate de autorităţile locale pentru grupurile vulnerabile faţă de infecţia cu HIV sunt foarte puţine şi nu sunt în măsură să contribuie la prevenirea răspândirii infecţiei, se arată în raportul 'Durabilitate şi continuitate în serviciile sociale', lansat joi de către Asociaţia Română...
UNOPA: Măsurile punctuale de la Constanţa nu rezolvă situaţia grea a persoanelor seropozitive Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), organizaţie naţională care promovează şi apară drepturile persoanelor seropozitive din România, consideră că reacţia promptă a autorităţilor faţă de gravele abuzuri în cazul tinerei de la Constanţa este salutară, se arată într-un...
GSK România reînnoiește parteneriatul cu UNOPA, în sprijinul persoanelor afectate de HIV/SIDA Raportul UNOPA „Sub Lupă” arată că gradul de informare a oamenilor cu privire la afecțiunea HIV/SIDA este relativ scăzut în România; În perioada 2011-2014, GSK și UNOPA au derulat trei ample campanii de informare și susținere a persoanelor seropozitive, proiecte care vor continua în 2015.
Servicii gratuite pentru susţinerea persoanelor seropozitive din România, lansate de UNOPA Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a lansat miercuri în premieră în România serviciile SMS+ şi Helpline+, pentru susţinerea persoanelor infectate cu acest virus.
Dezbatere 'HIV/SIDA o problemă a comunităţii'/ Raport CNCD: Persoanele seropozitive - cele mai expuse riscului de discriminare Datele statistice arată că 63,7% dintre persoanele diagnosticate cu HIV nu se simt în siguranţă dacă mărturisesc că sunt infectate, un raport recent al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării evidenţiind că acestea sunt cele mai expuse riscului de discriminare în România.
UNOPA: Persoanele seropozitive din România reclamă încălcarea dreptului la viaţă şi la integrare socio-profesională în anul 2010 Peste 120 de persoane seropozitive din 27 de judeţe ale ţării s-au reunit la Sinaia, în perioadă 18-20 februarie, cu ocazia Forumului Naţional al Persoanelor Seropozitive din România 2011, informează un comunicat al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).