Cele mai citite
 


Parteneriat pentru cercetare în domeniul diabetului
vineri, 16 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia Europeană pentru Studiul Diabetului (European Foundation for the Study of Diabetes - EFSD) şi Boehringer Ingelheim au anunţat la Lisabona, un nou parteneriat care pune bazele unui program în valoare de 2,5 milioane de euro pentru încurajarea cercetării despre diabet în următorii trei ani.
Programul European de Cercetare EFSD-Boehringer Ingelheim are ca scop stimularea şi accelerarea cercetării despre diabet în Europa şi încurajează demararea unor proiecte care să genereze noi date în studiul acestei afecţiuni.
Diabetul este o boală care afectează din ce în ce mai multe persoane.
''Compania este onorată să fie partenerul EFSD în această iniţiativă care aduce împreună două organizaţii dedicate îmbunătăţirii vieţii pacienţilor cu diabet.
Ca parte a angajamentului pe care ni l-am asumat faţă de pacienţii cu diabet, sprijinim cercetarea, lucru care ne va ajuta să înţelegem mai bine această afecţiune şi, în consecinţă, să îmbunătăţim soluţiile terapeutice pentru pacienţi. Dorim ca acest fond de cercetare să sprijine studii care altfel nu ar putea fi posibile'', a declarat profesorul Klaus Dugi, Corporate Senior Vice President, Boehringer Ingelheim.
Programul se va concentra pe două arii de interes: cercetarea pre-clinică - va studia funcţionarea peptidelor noninsulinice secretate de pancreasul endocrin, în acelaşi timp cu funcţiile şi mecanismele celulelor non-a; cercetarea clinică va investiga mecanismele ce leagă disfuncţia renală de bolile cardiovasculare în diabetul tip 2.
Profesorul Ulf Smith, preşedintele Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD) şi al Fundaţiei Europene pentru Studiul Diabetului (EFSD) a subliniat importanţa creşterii bugetelor de cercetare despre diabet în Europa.
''Noi, cei de la EFSD, suntem mândri să fim parte din acest parteneriat valoros, alături de Boehringer Ingelheim. Sper ca această cooperare să inspire atât administraţiile de stat cât şi industria să îşi intensifice contribuţia în studiul diabetului'', a reliefat specialistul.
La acest program sunt invitate să aplice instituţii nonprofit sau grupuri de instituţii nonprofit din Europa, aplicaţiile lor fiind evaluate ştiinţific de un comitet specializat independent.
Cercetătorii care sunt interesaţi să aplice pot descărca formularul de aplicaţie de pe www.EuropeanDiabetesFoundation.org. Aplicaţiile pot fi depuse începând cu ianuarie 2012 şi până în aprilie 2012.
Diabetul afectează aproximativ 285 milioane de persoane în întreaga lume. Diabetul tip 2 este cel mai răspândit tip de diabet, cu o pondere de 90% din numărul total de cazuri.
Diabetul este o boală cronică ce apare atunci când organismul nu produce destulă insulină sau nu o foloseşte eficient.
În România sunt 900.000 de pacienţi care trăiesc cu diabet, şi aproximativ 2.500 de copii sunt înregistraţi cu diabet zaharat de tip 1, iar specialiştii estimează că un copil din 600 va dezvolta diabet de tip 1.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MSD lansează JANUMET® pe piaţa din România, pentru pacienţii cu diabet zaharat tip 2 al căror control glicemic nu este adecvat Produsul poate fi utilizat alături de o dietă echilibrată și de exerciții fizice regulate Compania Merck Sharpe and Dohme, cunoscută ca Merck în Statele Unite şi Canada şi ca MSD în restul lumii, lansează JANUMET® în România, un produs inovator în tratarea diabetului zaharat tip 2. JANUMET® este o combinatie fixă între două substanțe: metformin și sitagliptin și poate fi utilizat, alături...
Lansarea procesului de depunere a cererilor pentru subvenţii în cercetarea diabetului Fundaţia Europeană pentru Studiul Diabetului (European Foundation for the Study of Diabetes) lansează procesul de depunere a cererilor din Europa pentru subvenţii în cercetarea diabetului zaharat, se arată într-un comunicat de presă al companiei Boehringer Ingelheim.
Ziua Mondială de Combatere a Diabetului: Persoanele cu diabet zaharat prezintă risc de deces dublu Diabetul afectează peste 347 de milioane de persoane la nivel mondial, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, iar numărul persoanelor cu diabet este în creştere şi se estimează că până în anul 2030 va ajunge la 552 de milioane.
Cluj: În România există două milioane de diabetici şi trei milioane cu prediabet Numărul persoanelor cu diabet zaharat este în continuă creştere, relevă datele prezentate la Congresul Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM), care se desfăşoară în perioada 5-7 noiembrie la Cluj-Napoca.
Pacienţii români cu diabet vor avea acces la un tip de insulină de ultimă generaţie, compensat 100% Pacienţii cu diabet vor avea acces la un nou tip de insulină de ultimă generaţie, România făcând astfel parte din primul val de ţări europene care introduc un astfel de tratament.
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.