Cele mai citite
 


Argeş: Specialiştii din USL au analizat principiile viitorului program de guvernare în domeniul sănătăţii
sâmbătă, 17 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O serie de principii ale viitorului program de guvernare al USL în domeniul sănătăţii au fost analizate vineri, la Piteşti, de specialişti din cadrul PSD, PNL şi PC, împreună cu reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale din domeniu şi ai asociaţiilor de pacianţi.
"Am avut ca invitaţi reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale ale medicilor, ale farmaciştilor, ale asistenţilor medicali, împreună cu care am încercat să geenrăm o serie de concluzii care să fie o bază de discuţii pentru un viitor program de guvernare al USL. (...) Aceste discuţii vor continua, nu este vorba de o poziţie finală a USL, aceste principii constituie preocupări ale noastre", a declarat, după încheierea dezbaterilor, medicul Alexandru Rafila, vicepreşedintele Departamentului de Sănătate al PSD.
Unul dintre principiile de bază discutate a fost acela ca fondurile existente să fie folosite integral şi transparant pentru sănătatea cetăţenilor din România, iar creşterea procentajului din PIB alocat sănătăţii să se facă progresiv, în următorii ani, de la nivelul actual de 3,8% până la un nivel de 6%, care este nivelul minim la nivelul Uniunii Europene.
Un alt principiu se referă la pachetul social de servicii de sănătate, care va fi bazat pe nevoi şi pe costuri reale, modul de acordare şi de finanţare a acestui pachet urmând să fie diferenţiat în funcţie de categoriile de beneficiari.
Alte două concluzii se referă la regândirea programelor naţionale de sănătate şi dezvoltarea unor programe la nivel regional, ţinând cont de patologiile specifice, precum şi la remodelarea procesului de descentralizare, prin acordarea unor puteri reale autorităţilor locale.
Un ultim punct asupra căruia participanţii la discuţii au căzut de acord este cel referitor la lărgirea accesului populaţiei la servicii de sănătate, în special la cele de medicină primară, medicină de familie şi din ambulatoriile de specialitate.
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, care a participat la discuţii, a apreciat deschiderea pe care au arătat-o reprezentanţii celor trei formaţiuni politice care compun USL.
"Nu este foarte simplu să pregăteşti soluţii comune într-un domeniu în care abordările nu au fost întotdeauna identice, ba chiar, de multe ori, au fost foarte diferite. Acest efort intern îl realizăm în primul rând prin discuţii, iar aceste discuţii vor continua", a spus Năstase.
Reuniunea pentru Strategii şi Programe în domeniul Sănătăţii a USL s-a desfăşurat, timp de două zile, în amfiteatrul Muzeului Judeţean Argeş.
Moderatorii sesiunilor de dezbateri au fost preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, preşedintele PSD Argeş, Constantin Nicolescu, vicepreşedintele Departamentului de Sănătate al PSD, doctorul Alexandru Rafila şi vicepreşedintele PSD Argeş, doctorul Dan Manu. AGERPRES-FOTO PE FLUX/(AS - George Onea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Câteva sute de persoane la mitingul de protest de la Piteşti faţă de situaţia sistemului sanitar Câteva sute de persoane au participat miercuri seară, la Piteşti, la un miting de protest faţă de situaţia din sistemul sanitar, în contextul în care, în ultimele zile, trei copii din Argeş au murit, iar alţii sunt internaţi la un spital din Bucureşti.
Argeş: Preşedintele CJ a propus înfiinţarea unei comisii de dialog social cu societatea civilă în domeniul sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Florin Tecău, a propus miercuri, la întâlnirea cu reprezentanţii celor care au protestat faţă de situaţia sistemului medical, înfiinţarea unei comisii de dialog social cu societatea civilă în domeniul sănătăţii.
Argeş: Organizaţia "Salvaţi Copiii" a donat un ecograf performant secţiei de neonatologie a SJU din Piteşti Organizaţia "Salvaţi Copiii România" a donat miercuri secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Piteşti un ecograf performant, în valoare de 20.000 de euro.
Argeş: A început campania naţională de informare "Spune Da! Susţine donarea de organe!" Campania naţională de informare intitulată "Spune Da! Susţine donarea de organe!", organizată de Asociaţia Transplantaţilor din România (ATR), a debutat marţi în judeţul Argeş cu o conferinţă de presă susţinută la Piteşti.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Argeş: Reuniune pentru Strategii şi Programe în domeniul Sănătăţii a USL Reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale ale medicilor, asistenţilor medicali, pacienţilor şi farmaciştilor participă timp de două zile, alături de specialişti din cadrul PSD, PNL şi PC, la Reuniunea pentru Strategii şi Programe în domeniul Sănătăţii a USL, ale cărei lucrări încep joi, la Piteşti.