Cele mai citite
 


Braşov: Protest pentru redeschiderea spitalului din Codlea
sâmbătă, 17 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Erwin Albu, membru al filialei Forumului Democrat al Germanilor din Codlea, şi alte două persoane protestează, vineri, în faţa spitalului din localitate, nemulţumiţi că autorităţile locale nu se implică în redeschiderea unităţii medicale, închise la 1 aprilie, de Ministerul Sănătăţii.
"Încercăm să sensibilizăm autorităţile să se implice în redeschiderea spitalului. Vineri vom protesta câteva ore, dar de luni vom sta zi şi noapte aici. Termenul de 15 septembrie anunţat pentru redeschiderea spitalului a trecut, dar unitatea sanitară rămâne în continuare închisă. Din luna aprilie de când s-a închis spitalul, am organizat numeroase proteste, eu personal mi-am dat demisia din funcţia de consilier local observând duplicitatea autorităţilor locale, dar tot degeaba. Ministerul Sănătăţii întârzie să semneze documentele trimise de la Braşov pentru clasificarea spitalului. Probabil că, de săptămâna viitoare, numărul cetăţenilor din Codlea care vor intra în greva foamei va fi mai mare", a declarat, pentru AGERPRES, Erwin Albu.
Miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat într-o conferinţă de presă că instituţia pe care o conduce va face demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru a-i aproba trecerea în subordinea CJ a spitalelor din Codlea şi Săcele.
Spitalul din Codlea alături de cele din Săcele şi Victoria au fost închise de Ministerul Sănătăţii la 1 aprilie. O parte din personalul medical a fost redistribuit la alte spitale din judeţ. Pentru spitalul din oraşul Victoria o firmă din judeţul Sibiu a început demersurile de preluare şi de transformare a acestuia într-o unitate sanitară privată. AGERPRES/(AS - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Cadrele medicale din 11 spitale, în grevă de avertisment Cadrele medicale din spitalele braşovene, cu excepţia unităţilor de Neurologie şi Pneumoftiziologie, se află, miercuri, în grevă de avertisment între orele 8,00-10,00, fiind asigurată o treime din activitate.
Preşedintele CJ Braşov ameninţă cu proteste dacă în bugetul de stat pe 2012 nu sunt cuprinse amendamentele USL Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a anunţat, joi, acţiuni de protest, dacă în bugetul de stat pe 2012 nu vor fi acceptate şi amendamentele depuse de parlamentarii USL din judeţ, prin care se solicită peste 300 milioane lei pentru trei investiţii majore, care nu pot fi realizate...
Braşov: Federaţiile Sanitas şi Tesa din sănătate participă la acţiunile de protest de săptămâna viitoare Cadrele medicale afiliate Federaţiei Tesa din sănătate şi Sanitas, din Braşov, participă la acţiunile de protest programate pentru săptămâna viitoare, respectiv la greva de avertisment din 25 noiembrie între orele 8.00-10.00 şi la greva generală din 28 noiembrie.
Braşov: Din nou proteste în stradă la Codlea Câteva zeci de persoane protestează din nou miercuri, începând cu ora 15,00, în municipiul Codlea, nemulţumite că Ministerul Sănătăţii a închis de la 1 aprilie singurul spital din localitate.
Braşov: Protest în faţa spitalului din Codlea Câteva zeci de locuitori ai municipiului Codlea protestează, din nou, duminică, în faţa Spitalului municipal din localitate, închis de Ministerul Sănătăţii începând cu data de 1 aprilie.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...