Cele mai citite
 


Buzău: Centre de permanenţă în două localităţi rurale
sâmbătă, 17 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Buzău, cu sprijinul autorităţilor locale, va deschide două centre de permanenţă în localităţile Vintilă-Vodă şi Verneşti, în luna octombrie.
''Primăria ajută medicii pentru a finaliza dotările spaţiilor astfel încât centrul să poată funcţiona în condiţii optime, iar populaţia din comună să aibă medici în permanenţă în caz de nevoie'', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, primarul localităţii Verneşti, Constantin Opriş.
La rândul său, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, medicul Venera Acsinte, a precizat că primăriile din cele două localităţi susţin acest proiect.
''La Vintilă-Vodă centrul de permanenţă va funcţiona în clădirea fostului spital, iar cei doi medici de familie au atras alţi medici de familie din zonă sau medici de familie rezidenţi în anul trei, aşa cum prevede legea'', a spus aceasta.
Potrivit sursei citate, cele două centre de permanenţă vor deveni funcţionabile în luna octombrie, iar salariile vor fi plătite de CJAS prin alocare de la bugetul de stat în baza contractelor de servicii.
Totodată, DSP Buzău are în derulare pregătirea medicilor şi asistenţilor pentru serviciile de urgenţă în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, cu participarea medicilor din secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. AGERPRES/(A - Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Centre de permanenţă în două localităţi rurale Direcţia de Sănătate Publică Buzău în parteneriat cu administraţia locală a demarat acţiunea de înfiinţare a două centre de permanenţă în comunele Vintilă Vodă şi Verneşti, centre care ar urma să fie funcţionale încă din toamna acestui an.
Buzău:Primul centru medical de permanenţă în mediul rural Direcţia de Sănătate Publică Buzău cu sprijinul autorităţilor locale a deschis în localitatea Verneşti un centru medical de permanenţă care deserveşte peste 5000 de persoane.
Buzău: Comisie de anchetă a CJ pentru verificarea situaţiei de la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Managerul general al Spitalului judeţean de urgenţă Buzău, dr.Marius Anastasiu, a refuzat, luni, să comenteze imaginile prezentate de televiziuni în care mai mulţi copii internaţi la secţia de pediatrie sunt legaţi de paturi, motivând că ''este un fapt minor faţă de problemele mari cu care se confruntă...
Buzău: În premieră, concurenţă pe posturile de medici rezidenţi Un număr de 17 candidaţi şi-au depus dosarele la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău pentru cele 12 posturi de rezidenţi scoase la concurs de patru spitale din judeţ.
ŞTIRILE AMIEZII ÎN JUDEŢE - 7 OCTOMBRIE * Direcţia de Sănătate Publică Dolj a dispus suspendarea temporară a trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova pentru igienizare şi dezinfecţie finală, în urma unei anchete epidemiologice efectuate după ce spitalul a raportat pentru luna septembrie mai multe cazuri de infecţii cu Clostridium...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...