Cele mai citite
 


Ciuhodaru vrea ca persoanele ajunse la spital din cauza consumului de alcool să facă muncă în folosul comunităţii
sâmbătă, 17 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Minte sanatoasa
 

Doctorul Tudor Ciuhodaru va depune un proiect legislativ care prevede ca persoanele ajunse în spital în urma excesului de alcool să "deconteze" cheltuielile legate de tratament prin muncă în folosul comunităţii.

Vicepreşedintele PC a declarat, vineri, că cel puţin 50.000 de pacienţi sunt trataţi anual în urma excesului de alcool, fapt care implică cheltuieli de zeci de milioane de euro, în timp ce persoane care suferă de maladii cronice sunt înscrise pe listele de aşteptare de câteva luni pentru a beneficia de consultaţii imagistice, tratament sau chiar intervenţii chirugicale.
Ciuhodaru afirmă că peste 60 de afecţiuni sunt direct legate de consumul de alcool şi alte 200 au legătură indirectă, iar decesele legate de alcool au depăşit numărul celor legate de acte violente.
"Nu este vorba de fatalitate, de boală genetică sau accident, ci de un act voluntar al celui care uită sau vrea să uite de consecinţele negative ale consumului de alcool atât de mediatizate în ultima perioadă. În circuitul terapeutic al unui astfel de pacient se suprapun adesea Poliţia sau Jandarmeria, pe lângă ambulanţă, UPU sau secţiile de psihiatrie, crescând şi mai mult costurile intervenţiei, iar dintre aceşti pacienţi se selectează adesea cei care agresează personalul medical. Nu putem pune biruri suplimentare precum coplata sau luarea medicamentelor de la gura copiilor sau vârstnicilor pentru ca unii să-şi amintească doar că "in vino veritas". Nu putem continua să desfiinţăm şi să comasăm spitale, dar poate că astfel vom avea străzi mai bune, parcuri mai frumoase şi poate chiar noi cămine în care să ne tratăm bătrânii", susţine Ciuhodaru.
El a explicat că România face parte dintre ţările europene unde consumul de alcool pur depăşeşte 12,5 litri pe an. "Suntem printre cei mai mari consumatori de alcool din lume şi datorită consumului excesiv de alcool zilnic se prezintă la spital cel puţin trei pacienţi în fiecare UPU", a mai spus Ciuhodaru. AGERPRES/(A - Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Tudor Ciuhodaru: Coplata nu ajută guvernul prin sumele colectate şi încurcă pacienţii Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, apreciază coplata drept o nouă taxă pe sănătate cu efect nociv asupra pacienţilor şi asupra sistemului de urgenţă, motiv pentru care cere prin intermediul unui proiect legislativ desfiinţarea coplăţii.
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Tudor Ciuhodaru (PC) vrea ca persoanele care dau apeluri false la 112 să fie pedepsite Vicepreşedintele PC, Tudor  Ciuhodaru, cere printr-un proiect legislativ ca persoanele care dau apeluri false la 112 să fie pedepsite cu munca în folosul comunităţii, se menţionează într-un comunicat de presă al PC transmis, luni, AGERPRES.
Cheltuielile spitaliceşti în urma excesului de alcool ar putea fi decontate de pacienţi Pacienţii ce ajung în centrele de urgenţă în urma excesului de alcool vor deconta costurile spitalizării sau vor face muncă în folosul comunităţii, potrivit unei iniţiative a deputatului independent Tudor Ciuhodaru, care a primit, miercuri, raport favorabil de la Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor...
Senat: Raport de respingere pentru proiectul prin care alcoolicii ar fi suportat 30% din valoarea tratamentului Senatorii Puterii din Comisia pentru Sănătate au întocmit marţi un raport de respingere a propunerii legislative prin care serviciile medicale pentru cazurile de etilism acut nu ar mai fi fost decontate în totalitate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, ci 30% din valoarea costurilor...
Hunedoara: Bolile persoanelor în vârstă încep să apară şi la tinerii de 30 de ani Medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Hunedoara atrag atenţia asupra faptului că anumite boli asociate, de regulă, pacienţilor cu vârsta de peste 60 de ani, au început să apară la persoane tinere, de 30-35 de ani.