Cele mai citite
 


Competiţia echipajelor de Prim Ajutor reprezentând capitalele ţărilor din regiunea Sud-Est Europeană, la Bucureşti
sâmbătă, 17 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Competiţia echipajelor de Prim Ajutor reprezentând capitalele ţărilor din regiunea Sud-Est Europeană se va desfăşura, sâmbătă, la Bucureşti, în Campusul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi de Medicină Veterinară din Bucureşti.
Competiţia este un eveniment lansat în anul 2005, odată cu încheierea unui acord la care au aderat Albania, Bulgaria, Bosnia Herţegovina, Croaţia, Grecia, România, Serbia, Macedonia, Muntenegru, Slovenia şi Turcia.
Prin termenii convenţiei, fiecare dintre ţările semnatare are obligativitatea de a organiza această competiţie, prin rotaţie. Anul acesta este rândul României să organizeze evenimentul, la care participă echipele din Albania, Bosnia Herţegovina, Serbia, Muntenegru, alături de România, în total cinci ţări. Fiecare dintre ţările invitate participă cu un echipaj de şase persoane, un arbitru şi trei reprezentanţi oficiali ai filialei Crucii Roşii din capitala ţării respective.
Pe parcursul competiţiei vor fi simulate situaţii de accidente la care vor interveni echipajele şi vor acorda primul ajutor răniţilor.
Membrii echipajelor trebuie să aibă peste 15 ani şi orice altă pregătire decât cea medicală.
În ultimii şase ani, Competiţia echipajelor de Prim Ajutor reprezentând capitalele ţărilor din regiunea Sud-Est Europeană a fost găzduită de Belgrad (2005), Sofia (2006), Skopje (2007), Ljubljana (2008), Podgorica (2009), Tirana (2010).
Tradiţie a Crucii Roşii Române, acordarea primului ajutor de bază este şi în prezent o componentă vitală a unui sistem sanitar integrat.
În 2010, Crucea Roşie Română a organizat puncte de prim ajutor la competiţii sportive locale şi naţionale, în zone de agrement din toată ţara, pe litoral în sezonul estival, la ştranduri sau în parcuri, la diverse competiţii organizate de instituţii de stat şi private, concerte şi spectacole, 158.659 de persoane beneficiind de serviciile de prim ajutor de bază asigurate de voluntarii Crucii Roşii Române din 38 de filiale.
Anul trecut, Crucea Roşie a răspuns unui număr crescut de solicitări venite de la diverse companii, instituţii şi persoane, asigurând cursuri de prim ajutor de bază angajaţilor acestora. Durata unui curs este de 12 ore, iar cursurile sunt predate de medici, atestaţi ca formatori de prim ajutor, Crucea Roşie punând la dispoziţie manuale şi alte materiale didactice precum: manechine pentru resuscitare, truse de prim ajutor, defibrilatoare etc.
În perioada 2009 - 2010 organizaţia a implementat proiectul ''Sistem naţional standardizat în Prim Ajutor de Bază al Crucii Roşii Române'', finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (SEE).
Astfel, au fost create şi acreditate la nivel naţional şi european 47 de centre de formare în prim ajutor de bază, fiind instruiţi 50 de formatori care urmează să asigure pregătirea instructorilor în acest domeniu, informarea şi educarea populaţiei cu privire la importanţa dobândirii cunoştinţelor de prim ajutor de bază şi impactul pozitiv al acestui tip de intervenţii în salvarea de vieţi. AGERPRES/(AS - Marina Bădulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Competiţie internaţională de prim ajutor la Bucureşti Competiţia echipajelor de Prim Ajutor reprezentând capitalele ţărilor din regiunea Sud-Est Europeană se va desfăşura în perioada 15-18 septembrie, la Bucureşti, în Campusul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi de Medicină Veterinară din Capitală, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, de...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Sălaj: Crucea Roşie formează 100 de voluntari în prim ajutor de bază Un număr de 100 de voluntari urmează a beneficia de formare gratuită în acordarea primului ajutor de bază din partea a 10 formatori ai filialei Sălaj a Crucii Roşii România, în cadrul unui proiect finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European...
Slovenia a câştigat Competiţia Internaţională de Prim Ajutor de la Bucureşti Echipa Sloveniei a câştigat Competiţia Internaţională de Prim Ajutor care s-a desfăşurat la Bucureşti, pe 11 şi 12 septembrie.
Giurgiu: Un număr de 60 de voluntari de Cruce Roşie participă la tabăra internaţională a salvatorilor din ape Un număr de 60 de voluntari ai Crucii Roşii din România, Italia şi Bulgaria participă, în perioada 20-26 iulie, la Tabăra internaţională de pregătire a voluntarilor de Cruce Roşie în domeniul salvării din apă şi acordării primului ajutor, ce se desfăşoară în Complexul Stejarul din pădurea Bălănoaia,...