Cele mai citite
 


Conferinţa de pediatrie pentru medicii de familie
sâmbătă, 17 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Institutul Naţional de Statistică se desfăşoară, vineri şi sâmbătă, conferinţa de pediatrie pentru medicii de familie, care are ca scop punerea la punct a medicilor de familie cu problemele de sănătate ale copiilor. Este vorba în principal de medicii care au înscrişi pe listele lor în mare majoritate copii.
Dr.Sandra Alexiu de la Asociaţia Medicilor de Familie din Bucureşti a subliniat că această conferinţă este foarte importantă, având în vedere că sunt mulţi veniţi care au în îngrijire copii, de la nou-născuţi până la vârsta de 18 ani.
"Activitatea noastră este calată pe prevenţie şi patologia adresate copiilor", a declarat pentru AGERPRES dr.Sandra Alexiu.
La conferinţă participă medici pediatri neurologi şi de alte specialităţi, iar temele vizează rolul medicului de familie în tratamentul profilatic şi curativ al copiilor, dar şi contracepţia de urgenţă la adolescenţi, actualităţi terapeutice în afecţiunile respiratorii, particularităţi în îngrijirea prematurului în practica medicului de familie, jocul şi jucăriile copilului.
Conferinţa mai abordează şi probleme ale adultului, precum cele privind căutarea propriei identităţi şi mesaje privind sănătatea reproducerii, a detaliat dr.Sandra Alexiu.
Aceasta a accentuat că pregătirea, supravegherea copiilor de la naştere este foarte importantă pentru starea lor de sănătate în continuare, adăugând că afecţiunile cele mai frecvente cu care se confruntă medicii sunt legate de căile respiratorii inferioare şi superioare, dar şi probleme digestive.
Dr.Sandra Alexiu a subliniat că nou-născutul trebuie supravegheat 24 din 24 de ore, iar potrivit reglementărilor, medicul de familie trebuie să meargă acasă nou-născut de îndată ce a aflat că acesta fost externat din maternitate.
Ea a spus că din păcate, maternităţile nu mai informează medicii de familie când nou-născuţii sunt externaţi şi atunci mama trebuie să anunţe ieşirea din maternitate.
O activitate importantă a medicilor de familie este cea a vaccinărilor copiilor. Ei trebuie să cunoască efectele lor, reacţiile secundare şi să-i urmărească pe aceştia după vaccinare.
Conferinţa de pediatrie pentru medicii de familie este inclusă în programul de educaţie continuă a medicilor de familie şi creditată cu puncte. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asociaţia Română pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie, lansată la Bucureşti şi Cluj Asociaţia Română pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) a fost lansată joi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, concomitent, la Bucureşti şi la Cluj-Napoca.
Salvaţi Copiii va propune autorităţilor un set de recomandări concrete pentru reducerea mortalităţii infantile Dezbaterile comunităţii medicale reunite la workshop-ul “Program prioritar de sănătate publică în România: reducerea mortaliității infantile și a consecințelor prematurității”, organizat de Salvaţi Copiii România, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, s-au finalizat cu formularea unui set de...
Gravidele şi mămicile vor avea mai uşor acces la servicii de educaţie perinatală printr-un proiect social Un proiect social care vine în sprijinul gravidelor şi mamelor cu copii mici şi care are ca obiective creşterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul naşterii, îmbunătăţirea stării de sănătate a mamei, dar şi a bebeluşului, printr-o nutriţie echilibrată încă din timpul...
Botoşani: Nou-născut decedat în maternitate la câteva ore după naştere Botoşani, 21 nov/ Agerpres/- Un copil nou-născut a murit, în noaptea de luni spre marţi, în Maternitatea Botoşani, iar părinţii acestuia acuză medicii de malpraxis. Fetiţa, care a fost născută cu o greutate de 3.590 de grame, a fost transferată din sala de naşteri pe secţia de terapie intensivă, iar...
Sfaturi la domiciliu de la asistente specializate în neonatologie pentru proaspetele mămici din Bucureşti Aproximativ 500 de proaspete mămici din Bucureşti vor beneficia gratuit de asistenţă specializată la domiciliu, chiar în primele săptămâni de la naştere, prin intermediul unui program pilot lansat în luna decembrie de Societatea Română de Pediatrie (SRPED).
Argeş: Nou-născut aflat în stare gravă, transportat cu elicopterul la Bucureşti Un nou-născut aflat în stare gravă a fost preluat miercuri de un elicopter SMURD de la Piteşti şi a fost transportat la un spital din Bucureşti, unde va fi supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.