Cele mai citite
 


Covasna: CJ solicită Ministerului Sănătăţii clădirea fostului spital din Vâlcele, care a fost închis
sâmbătă, 17 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Covasna solicită Ministerului Sănătăţii să transfere autorităţilor locale clădirea fostului Centru de patologie neuromusculară din Vâlcele, care a fost închis în urmă cu câteva luni.
Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat joi, pentru AGERPRES, că localitatea Vâlcele are potenţial turistic datorită apelor minerale cu efect terapeutic existente în zonă, iar autorităţile locale sunt interesate să preia clădirea fostului spital în perspectiva realizării unor proiecte viitoare.
Tamas Sandor nu exclude ideea reabilitării clădirii şi introducerii acesteia în circuitul turistic, însă consideră că în prealabil mai trebuie făcuţi ''câţiva paşi''.
''Structura populaţiei din Vâlcele s-a schimbat în ultimii ani (majoritatea populaţiei este de etnie romă - n.r), iar înainte de a popula fosta clădire a spitalului cu turişti ar trebui să se dezvolte centrul staţiunii şi să se facă puţină curăţenie în jur. Desigur, perspective există, cu atât mai mult cu cât prin proiectul Drumul apelor minerale, iniţiat de Consiliul Judeţean, la Vâlcele s-au investit în ultima perioadă 100.000 de euro'', a declarat Tamas Sandor.
Spitalul din Vâlcele a fost închis în urmă cu aproape două luni printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii, iar activitatea medicală a fost relocată la Întorsura Buzăului unde există un spital nou în care s-au investit aproape 3 milioane de euro, dar care nu a funcţionat până în această vară deoarece nu a avut dotarea necesară şi nici medici.
Angajaţii şi pacienţii de la Vâlcele au încercat să împiedice mutarea la Întorsura Buzăului prin mai multe acţiuni de protest organizate în faţa Prefecturii Covasna, la sediile PDL şi UDMR din Sfântu Gheorghe, precum şi în faţa sediului Ministerului Sănătăţii, dar după relocare majoritatea s-au declarat mulţumiţi de condiţiile oferite de noul spital. AGERPRES (A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: CJ solicită clădirea spitalului din Vâlcele pentru a muta secţia de pneumologie din Sfântu Gheorghe Consiliul Judeţean (CJ) Covasna vrea să mute Secţia de Pneumologie şi pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe în clădirea fostului Centru de patologie neuromusculară din Vâlcele, care a fost închis în urmă cu câteva luni, iar în acest scop a adoptat miercuri o hotărâre...
Covasna: Primăria Vâlcele vrea să preia clădirea fostului spital din localitate Conducerea Primăriei Vâlcele solicită transferarea în patrimoniul local a clădirii fostului spital de patologie neuromusculară din localitate, în scopul introducerii acesteia în circuitul turistic.
Covasna: Prefectura Covasna şi sediul UDMR, pichetate de angajaţii şi pacienţii spitalului din Vâlcele Aproximativ 80 de pacienţi şi angajaţi ai Centrului de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele au pichetat joi sediul Prefecturii Covasna, precum şi sediul UDMR din Sfântu Gheorghe, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa această unitate medicală cu o tradiţie...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Marş împotriva mutării spitalul din Vâlcele la Întorsura Buzăului Aproximativ 70 de pacienţi şi angajaţi ai Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele au organizat, miercuri, un marş de protest împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta acest spital la Întorsura Buzăului.
Covasna: Protest al angajaţilor şi pacienţilor de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele în faţa Prefecturii Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13, sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în încercarea de a determina conducerea Ministerului Sănătăţii să renunţe la decizia de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului...