Cele mai citite
 


Harghita: Aparatură medicală modernă pentru ambulatoriul Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc
sâmbătă, 17 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi dotat cu aparatură medicală modernă, printr-un proiect finanţat din fonduri europene.
Potrivit unui comunicat transmis vineri de Consiliul Judeţean Harghita, recent a fost semnat, cu firma care a câştigat licitaţia, contractul de furnizare pentru echipamentele medicale.
Aparatura este de ultimă generaţie, motiv pentru care investigaţiile se vor efectua mult mai repede decât până în prezent şi în unele cazuri nu va mai fi nevoie de internarea pacienţilor în spital.
Valoarea contractului este de aproape 1,2 milioane lei, echipamentele achiziţionate fiind dintre cele mai diverse, de la defibrilatoare şi ecocardiografe, până la linii de sterilizare şi aparate pentru terapie cu ultrasunete.
Directorul medical al spitalului, Vitos Attila, a precizat că în urma acestui contract se vor dota secţiile de ORL, gastroenterologie, fizioterapie şi urologie.
De altfel, conducerea unităţii sanitare şi-a exprimat convingerea că un spital mai bine dotat va atrage şi medici de specialitate tineri, problemă cu care Spitalul de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă de mai mulţi ani.
Proiectul prin care se achiziţionează aparatură medicală modernă se intitulează "Reabilitarea, reamenajarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc" şi a fost câştigat de Consiliul Judeţean Harghita, în cadrul Programului Operaţional Regional. Valoarea eligibilă a proiectului este de aproape 5,5 milioane de lei, 98% fiind finanţare nerambursabilă.
În comunicatul menţionat se arată că proiectul prevede reabilitarea atât a cabinetelor medicale, cât şi a sălilor de aşteptare, a coridoarelor sau a toaletelor. De asemenea, se va crea un sistem informatic pus la dispoziţia pacienţilor, prin intermediul căruia se reduce timpul de aşteptare.
Pe lângă lucrările de reabilitare, vor fi dotate 14 secţii de ambulatorii cu 83 de echipamente medicale în total şi va fi achiziţionat mobilier pentru cabinete medicale şi sălile de aşteptare. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Harghita, semnat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi reabilitat şi dotat din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Harghita a câştigat un important proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Buzău: Fonduri UE pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă Consiliul Judeţean Buzău va atrage fonduri europene de circa trei milioane de lei în vederea modernizării a 19 cabinete medicale în Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi a dotării a 10 cabinete cu calculatoare performante în vederea creării unui sistem informatic la nivel judeţean.
Harghita: A fost inaugurat ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean, reabilitat cu bani europeni Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean Harghita a fost inaugurat, marţi, după ce a trecut printr-un amplu proces de reabilitare, în cadrul unui proiect european.
Harghita: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, reabilitat din fonduri europene Un număr de 14 cabinete de ambulatoriu din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor fi reabilitate din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a câştigat un proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Buzău: Ambulatorul Spitalului judeţean de Urgenţă, reabilitat cu fonduri europene Mai multe cabinete medicale ale Ambulatorului Spitalului judeţean de Urgenţă Buzău vor fi modernizate şi vor primi aparatură medicală, în cadrul unei proiect finanţat din fonduri europene.
Arad: Ambulatoriul integrat al SCJU va fi reabilitat, modernizat şi echipat cu fonduri europene Contractul de finanţare pentru pentru proiectul intitulat "Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad - reabilitare/modernizare, dezvoltare şi echipare cu aparatură de specialitate" a fost semnat joi, în prezenţa lui Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean...