Cele mai citite
 


I. Rotaru (PSD): Înfiinţarea centrelor multifuncţionale - dovada că întâi s-a tăiat şi după aceea s-a măsurat
sâmbătă, 17 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, social-democratul Ion Rotaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că ordonanţa de urgenţă privind repunerea în funcţiune, sub forma unor centre sanitare multifuncţionale, a celor 60 de spitale închise în luna aprilie este o dovadă că întâi s-a tăiat şi după aceea s-a măsurat.
''A fost la Comisia de sănătate din Senat săptămâna aceasta o ordonanţă de urgenţă, prin care Guvernul reuşeşte să recunoască că a greşit închizând nişte spitale. Zecile de spitale care s-au închis au însemnat de fapt 6 sau 7 centre de persoane vârstnice înfiinţate, care nu îşi prea au finalitatea astăzi. Vine acum Guvernul şi spune că ar dori să înfiinţeze în fostele spitale centre multifuncţionale. Sigur e o dovadă a faptului că întâi s-a tăiat şi după aceea s-a măsurat. Acum se vede că s-a greşit'', a declarat Rotaru.
Senatorii din Comisia pentru administraţie, organizarea teritoriului şi protecţia mediului au dat, marţi, raport de admitere unei propuneri a Ministerului Sănătăţii privind o modalitate de repunere în funcţiune a spitalelor locale închise.
Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 58/2011 pentru modificarea art.5/2 din Ordonanţa Guvernului nr.70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeţean şi local a fost votat fără cele două amendamente depuse de senatorii Toni Greblă şi Liviu Câmpanu.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie, a explicat că proiectul prevede repunerea spitalelor în funcţiune sub forma unor centre sanitare multifuncţionale, ca unităţi fără personalitate juridică, în structura spitalelor judeţene sau municipale, care să fie administrate de comunitatea locală. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ion Rotaru: Trecerea CNAS sub auspiciile Ministerului Sănătăţii este o încălcare gravă a statutului Casei Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, la Brăila, într-o conferinţă de presă, că trecerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) în subordinea Ministerului Sănătăţii este o încălcare gravă a statutului acestei instituţii.
Galaţi: PSD consideră haotică iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale Preşedintele PSD Galaţi, deputatul Dan Nica, şi fostul secretar de stat în ministerul Sănătăţii, dr. Aurel Nechita, au criticat, joi, într-o conferinţă de presă, iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale, despre care au spus că este una haotică pentru că nu se ţine cont de niciun criteriu...
Legea Educaţiei şi a Sănătăţii, primele obiective ale candidatului USL Florian Bodog, secretar de stat în MS Candidatul PSD pentru Senat în Colegiul 4, dr. Florian Bodog, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi că schimbarea Legii Educaţiei, precum şi promovarea Legii Sănătăţii propusă de USL ar fi primele sale obiective ca viitor parlamentar.
PSD: Lobby-ul multinaţionalelor de medicamente a ajuns pe masa prim-ministrului Partidul Social Democrat a solicitat, vineri, explicaţii publice din partea prim-ministrului cu privire la ordonanţa de urgenţă emisă în urmă cu două zile prin care preţurile la medicamente nu se mai decid prin ordin al ministrului Sănătăţii, ci prin hotărâre de guvern.
Senatul şi-a ales în această săptămână noua conducere (sinteză) Senatorii au aprobat în această săptămână noua conducere a Senatului, cu mici modificări faţă de sesiunea anterioară, membri noi în Biroul permanent fiind social-democratul Dan Şova şi liberalul Cristian Bodea, desemnaţi pentru funcţia de chestor.
Comisie Senat: Raport favorabil propunerii ca MS să devină unitate de achiziţii centralizate pentru spitale Senatorii din Comisia pentru sănătate au întocmit, marţi, un raport de admitere a proiectului de lege privind aprobarea ordonanţei care vizează desemnarea Ministerului Sănătăţii (MS) ca unitate de achiziţii publice centralizate pentru unităţile sanitare cu paturi.