Cele mai citite
 


Iaşi: Seminar ştiinţific privind medicina dentară
sâmbătă, 17 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o sută de specialişti iau parte, vineri şi sâmbătă, la primul Seminar Ştiinţific din cadrul Proiectului POSDRU 'Centru de Formare Specialişti şi Resurse în Reabilitare Orală', primul de acest gen din ţară, intitulat 'Interferenţe ale patologiei generale în reabilitarea orală complexă'.
Prof.univ.dr Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Denatară din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că simpozionul 'Interferenţe ale patologiei generale în reabilitarea orală complexă' are ca obiectiv principal conceptul de reabilitare orală care se aplică ca şi algoritm modern în abordarea pacienţilor ce prezintă fie o patologie din domeniul medicinii dentare, care este acompaniată de afecţiuni generale, sau la pacienţii care nu se ştiu cu stare generală afectată şi pot fi depistate afecţiuni cu ocazia unui consult banal realizat în sfera medicinii dentare, indiferent de specialitate.
'Elementul de noutate constă în punerea în valoare a unui management medical dentar, cât mai corect dirijat într-un timp cât mai scurt care vizează toate compartimentele din sfera medicinii dentare, având ca obiectiv principal rezolvarea cazului cu suportul de tratament al stării generale asigurat. Acest aspect constituie cheia de succes al unui tratament corect şi complex realizat', a explicat prof.univ.dr Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară.
Seminarul face parte din cadrul Proiectului POSDRU 'Centru de Formare Specialişti şi Resurse în Reabilitare Orală', care reuneşte atât specialişti de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, cât şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţeganu" din Cluj Napoca, Societatea de Reabilitare Orală Iaşi, Asociaţia Medicală Română Bucureşti şi Universitatea "Johann Wolfgang Goethe" - Centrul Medical, departamentul de Chirurgie Orală, Cranio-Maxilo-Facială din Frankfurt, Germania.
În cadrul proiectului, un număr de 20 de cadre didactice din învăţământul superior şi 40 de formatori pentru educaţie şi formare profesională iniţială vor contribui, timp de 36 de luni, la înfiinţarea acestui centru, primul de acest gen din ţară.
Scopul proiectului este crearea unui sistem de formare pentru dezvoltarea competenţelor personalului din învăţământul superior din domeniul medicinei dentare, prin participarea la programe de formare şi perfecţionare şi acces la cele mai noi tehnologii inovative şi informaţii în domenii specifice.
Conform acesteia, rezultatele de impact în urma implementării proiectului vizează creşterea nivelului de competenţe al cadrelor universitare, un conţinut educaţional actualizat în raport cu nivelul de cercetare în domeniu, extinderea utilizării instrumentelor IT în activitatea educaţională din învăţământul superior sau consolidarea şi extinderea unei reţele parteneriale între universităţi. AGERPRES/(A-Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală Un număr de 20 de cadre didactice din învăţământul superior şi 40 de formatori pentru educaţie şi formare profesională iniţială vor contribui, timp de 36 de luni, la înfiinţarea unui "Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală", primul de acest gen din ţară.
Iaşi: Proiect POSDRU de înfiinţare a unui "Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitare orală" Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' - Cluj-Napoca, Societatea Română de Reabilitare Orală Iaşi, Asociaţia Medicală Română Bucureşti şi Universitatea 'Johan Wolfgang Goethe' - Centrul Medical, ...
Iaşi: Centru pilot de formare de specialişti în medicină dentară Un număr de 20 de cadre didactice din învăţământul superior şi 40 de formatori pentru educaţie şi formare profesională iniţială vor contribui, timp de 36 de luni, la înfiinţarea unui 'Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală'.
Premieră naţională la Iaşi - centru pentru reabilitare generală şi orală pentru pacienţii sociali Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T.Popa', intenţionează să înfiinţeze, la Iaşi, în premieră naţională, primul 'Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitarea orală', în care beneficiarii,...
Reabilitarea dentară, o problemă care nu trebuie rezolvată numai în urgenţă Pacientul care se adresează medicului stomatolog trebuie să vină nu numai în urgenţă, ci pentru o rezolvare globală a problemei, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr...
Iaşi: Facultatea de Medicină Dentară a încheiat două proiecte europene Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Facultatea de Medicină Dentară încheie cu succes două proiecte europene, ambele fiind cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea...