Cele mai citite
 


Ultimele două săptămâni de aplicare pentru burse de medicină
sâmbătă, 17 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Elevii de liceu romi care îşi doresc să studieze medicina mai au la dispoziţie două săptămâni de aplicare (30 septembrie) pentru un program gratuit de burse, informează un comunicat de presă al organizaţiei ActiveWatch remis vineri AGERPRES.
Cele 200 de locuri scoase la concurs sunt destinate tinerilor cetăţeni români de etnie romă care sunt înscrişi în clasa a XII-a sau a XIII-a de liceu în anul şcolar 2011 - 2012, care îşi doresc să urmeze o universitate de medicină / facultate de medicină / colegiu medical / şcoală postliceală sanitară acreditate în România şi care sunt interesaţi să susţină examenul de admitere în instituţiile anterior menţionate, în anul 2012.
Elevii de liceu romi din clasa a XII-a sau a XIII-a (în anul şcolar 2011 - 2012) care vor să devină profesionişti în domeniul medical sunt sprijiniţi în cadrul proiectului ''O generaţie de specialişti romi în domeniul medical'' să îşi împlinească visul. Aceştia vor fi pregătiţi în ultimul an de studiu liceal la materiile necesare admiterii în universităţi, facultăţi, colegii de medicină şi şcoli postliceale sanitare.
Elevii romi care vor fi admişi în centrele de tutorat pot beneficia de burse lunare în valoare de 200 de lei şi de meditaţii în regim gratuit la materiile biologie, chimie sau fizică.
Potrivit comunicatului de presă, 60 de profesori de specialitate le vor oferi sesiuni de pregătire elevilor selectaţi, pe parcursul anului şcolar 2011 - 2012.
Elevii se pot înscrie în program accesând site-ul www.burseromi.ro, completând formularul online şi transmiţând prin poştă o serie de documente solicitate (detalii şi download documente pe www.burseromi.ro):
''Tutoratul este una dintre principalele componente de intervenţie directă prin care dorim să facilităm accesul liceenilor romi la studii superioare în domeniul medicinei'', a declarat Andreea Chelaru, manager proiect, ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei.
Totodată, elevii romi selectaţi în proiect vor avea ocazia să participe la tabere de motivare. Taberele vor fi organizate într-un mediu care va combina jocul cu educaţia şi consilierea profesională. Managementul carierei, leadership-ul şi lucrul în echipă, comunicarea eficientă şi responsabilităţile profesiei în domeniul medical sunt doar câteva dintre temele abordate în programa educaţională a taberelor.
ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei implementează proiectul "O generaţie de specialişti romi în domeniul medical" în perioada ianuarie 2011 - ianuarie 2014, în parteneriat cu Fundaţia Roma Education Fund România, Asociaţia Medicilor Rezidenţi, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - SASTIPEN şi Open Society Institute. Componenta Tutorat este coordonată de Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - SASTIPEN. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Profesionisti romi in domeniul medical Programul de burse academice si dezvoltare personala in domeniul medicinei adresat tinerilor romi Editia 2012 – 2013
Pregatire academica si burse pentru elevii de liceu romi pasionati de medicina Programul de Dezvoltare Personala Profesionisti romi in domeniul medical lanseaza a doua sesiune de inscrieri in cadrul programului de TUTORAT SI BURSE adresat liceenilor romi care isi doresc ca anul viitor sa sustina examenul de admitere in cadrul unei institutii de invatamant din domeniul medicinei...
Pregătire academică și burse pentru liceenii și absolvenții de liceu romi pasionați de medicină Programul de Dezvoltare Personală Profesioniști romi în domeniul medical lansează la 1 octombrie 2012 cea de-a patra sesiune de înscrieri în cadrul programului de TUTORAT ȘI BURSE adresat liceenilor și absolvenților de liceu romi care își doresc ca în 2013 să susțină examenul de admitere în cadrul unei...
Mureş: Elevii şi studenţii romi pot beneficia de burse pentru a deveni specialişti în domeniul medical Elevii şi studenţii romi vor putea beneficia de burse educaţionale şi de dezvoltare personală în domeniul medical, oferite în cadrul proiectului cu finanţare europeană 'O generaţie de specialişti romi în domeniul medical', implementat de ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei, cuprinse între...
Peste 300 de tineri romi, susţinuţi prin burse educaţionale în anul 2012-2013 Un număr de 360 de tineri romi, studenţi şi elevi, vor fi susţinuţi în anul 2012-2013 prin acordarea de burse educaţionale academice şi dezvoltare personală în domeniul medicinei în cadrul Programului de Dezvoltare Personală Profesionişti romi în domeniul medical, a declarat, joi, într-o conferinţă de...
Pregătire academică şi burse pentru liceenii romi pasionaţi de medicină Programul de Dezvoltare Personală "Profesionişti romi în domeniul medical" va lansa a doua sesiune de înscrieri în programul de tutorat şi burse adresat liceenilor romi care îşi doresc ca anul viitor să susţină examenul de admitere la o instituţie de învăţământ din domeniul medicinei umane.