Cele mai citite
 


Ratele mortalităţii infantile nu au scăzut suficient nici în România (raport al unui organism al ONU)
duminică, 18 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ratele mortalităţii infantile nu au scăzut suficient de mult pentru a îndeplini obiectivul de dezvoltare al mileniului, care urmăreşte o reducere cu două treimi a deceselor până în 2015, potrivit raportului publicat joi de UN Inter-agency Group for Child Mortality Estimation (IGME), condus de UNICEF şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Acesta a constatat că Rusia, Albania, România şi Ucraina au în continuare rate ale mortalităţii infantile care depăşesc 10 de decese la 1.000 de născuţi vii, informează ziarul britanic The Guardian în ediţia de vineri.
"Vestea că rata mortalităţii infantile în Africa sub-sahariană este în scădere de două ori mai repede comparativ cu un deceniu în urmă arată că putem face progrese chiar şi în cele mai sărace locuri, dar nu putem uita nicio clipă faptul descurajator că aproximativ 21.000 copii mor în fiecare zi din cauze care pot fi prevenite'', a declarat Anthony Lake, directorul executiv al UNICEF. ''Focalizarea unor investiţii mai mari în comunităţile cele mai dezavantajate ne va ajuta să salvăm mai multe vieţi de copii, mai repede şi mai eficient din punct de vedere al costului", a precizat el.

Raportul IGME privind nivelurile şi tendinţele a constatat că în ultimele două decenii, numărul de copii sub cinci ani care mor în fiecare an a scăzut de la peste 12 milioane în 1990 la 7,6 milioane în 2010.

Documentul precizează că îmbunătăţirea accesului la servicii de sănătate, în special pentru femeile însărcinate şi nou-născuţi, nutriţia mai bună şi o acoperire mai largă a programelor de imunizare au contribuit la scăderea ratelor mortalităţii.

Ratele mortalităţii neonatale - numărul de copii care mor în primele 28 de zile - nu au scăzut la fel de repede precum cele ale mortalităţii infantile (copii sub cinci ani). La nivel global, rata de deces neonatal a scăzut de la 32 decese la 1.000 de născuţi vii, în 1990, la 23, în 2010 - o reducere medie de 1,7% pe an, comparativ cu 2,2% pentru ratele de deces sub cinci ani.

Africa sub-sahariană rămâne regiunea cu cea mai mare mortalitate infantilă din lume.AGERPRES/ (Adriana Doicaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România, în pericol de epidemie de HIV România este în pericol să cadă pradă unei epidemii de HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile în lipsa banilor destinaţi prevenirii contactării virusului, avertizează experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citaţi de revista americană Time, în ediţia din 13-20 septembrie.
Rata mare a avorturilor din România, rezultat al ajutorului american pentru contracepţie Date recente publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa - 480 de avorturi la fiecare 1.000 de născuţi vii, ceea ce reprezintă peste dublul mediei din UE. Totodată, are una dintre cele mai mari rate ale mortalităţii materne, cu 27...
Scădere a ratei mortalităţii în rândul copiilor de sub 5 ani în 2013 (UNICEF) Rata mortalităţii în rândul copiilor de mai puţin de cinci ani continuă să scadă şi această reducere s-a accelerat în 2013, a constatat UNICEF într-un raport publicat marţi, relatează France Presse.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Săptămâna mondială a imunizării Săptămâna mondială a imunizării coordonată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se desfăşoară în perioada 24-30 aprilie 2015. Ea este dedicată reînnoiri efortului global, regional, naţional pentru accelerarea măsurilor în vederea creşteri gradul de conştientizare al necesităţii imunizări. În acelaşi...
Mortalitatea maternă a scăzut cu 44% faţă de nivelul din 1990 (OMS) Mortalitatea maternă la nivel mondial scăzut cu 44% faţă de nivelul din 1990, însă doar nouă ţări au reuşit să îndeplinească obiectivele stabilite de Organizaţia Naţiunilor Unite în acest domeniu, potrivit cifrelor publicate joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi citate de AFP.