Cele mai citite
 


Hugo Chavez călătoreşte în Cuba pentru al patrulea ciclu de chemoterapie
luni, 19 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Venezuelei Hugo Chavez a anunţat sâmbătă că va călători din nou în Cuba pentru a urma un al patrulea ciclu (şi probabil ultimul) de tratament prin chemoterapie împotriva cancerului de care a suferit, transmite AFP.
"Pornesc spre Cuba în această după-amiază, iar în cursul serii voi termina examenele medicale. Mâine dimineaţă voi începe cel de-al patrulea ciclu de chemoterapie. Cel mai probabil este ultimul ciclu iar la capătul lui voi putea spune adio ameninţării cancerului", a declarat preşedintele venezuelean.

Tratamentul cancerului său, a cărui natură nu a fost făcută publică, se va încheia la mijlocul săptămânii viitoare. Chavez a reconfirmat cu această ocazie că va candida pentru un nou mandat prezidenţial la alegerile din 2012.

Şeful de stat în vârstă de 57 de ani a fost operat de o tumoare malignă în zona pelviană la 20 iunie, în Cuba. El a urmat tratamente prin chemoterapie în lunile iulie, august şi la începutul lunii septembrie, la Caracas.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hugo Chavez, un preşedinte 'du-te-vino' Preşedintele venezuelean s-a reîntors în Cuba pentru o nouă şedinţă de radioterapie. Din 24 februarie când a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, Hugo Chavez nu a stat decât zece zile la Caracas. Tratamentul şi boala de cancer cu care se confruntă Chavez şi - conducerea acestei ţări latino-americane...
Terapie cu nanoparticule împotriva cancerului O terapie împotriva cancerului pe bază de nanoparticule, care se comportă asemănător unor bombe inteligente, reuşind să treacă de bariera sistemului imunitar al organismului pentru a ataca doar ţesutul tumoral, va fi testată pe pacienţi voluntari în cursul anului viitor, în ceea ce se anunţă un experiment...
Preşedintele venezuelean dezmite că starea sa de sănătate s-ar fi înrăutăţit Caracas, 29 sep /Agerpres/- Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a dezminţit în cursul zilei de joi ştirile care vorbesc despre o înrăutăţire a stării sale de sănătate, afirmând că munceşte şi aşteaptă să încheie în curând tratamentul împotriva cancerului, relatează agenţia Associated Press.
Hong Kong: O femeie decedată şi trei spitalizate, în urma unui tratament cosmetic O femeie a decedat şi trei au fost spitalizate la Hong Kong în urma unui tratament cosmetic implicând transfuzie de sânge, au anunţat joi surse oficiale locale, citate de AP.
Cercetători australieni au anunţat un succes important în lupta împotriva cancerului pulmonar O echipă de oameni de ştiinţă australieni a anunţat miercuri descoperirea naturii proteinelor implicate în diviziunea celulară în cazul cancerului de plămân, descoperire care reprezintă un important succes în lupta împotriva acestei maladii, informează Xinhua.
Ziua luptei împotriva cancerului de sân Începând cu anul 2014, la 1 octombrie este marcată Ziua luptei împotriva cancerului de sân.