Cele mai citite
 


Sălaj: Un centru de permanenţă şi o bază sportivă, inaugurate la Crasna
luni, 19 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel de-al treilea Centru de Permanenţă din Sălaj, dar şi o bază sportivă modernizată cu fonduri guvernamentale au fost inaugurate duminică, la Crasna, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, dar şi a ministrului Culturii, Kelemen Hunor.
"Centrul de Permanenţă era ceea ce lipsea pentru asigurarea asistenţei de urgenţă. În acest cadru, având în vedere faptul că în prezent în spital există spital de cronici, profil de urgenţă, respectiv centru de permanenţă şi substaţie de ambulanţă, considerăm că, în bună măsură, se vor rezolva probleme de sănătate pentru populaţia din zonă. Centrul de aici va deservi şase comune, cu aproximativ 20.000 de locuitori. Sperăm ca cei opt medici care au participat la organizarea acestui centru de permanenţă să-şi desfăşoare activitate în condiţii optime. (...) Activitatea centrul de permanenţă va fi, zilnic, începând de la ora 18.00, până dimineaţa, la ora 8.00, în zilele de vineri sâmbătă şi duminică, respectiv de vineri de la ora 18.00 până luni, la ora 8.00 dimineaţa. Credem că în acest fel vor acoperite nevoile populaţiei", a declarat, la festivitatea de inaugurare, Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj.
Directorul DSP a precizat că, la nivelul judeţului, funcţionează deja două centre de permanenţă la Cehu Silvaniei şi Zalău.
Tot duminică a fost inaugurată şi baza sportivă din Crasna - incluzând un teren de fotbal, tribune şi vestiare - renovată cu fonduri guvernamentale şi cu contribuţie locală, valoare totală a investitiţiei fiind, potrivit primarului comunei, Pop Emeric, de peste 500.000 de lei.
"Cu ocazia celei de-a XIII-a ediţii a Zilelor Crasnei se inaugurează şi acest teren, refăcut cu ajutorul Guvernului, cu ajutorul autorităţilor locale şi eu, de fiecare dată am observat că, comunităţile din acest judeţ ştiu ce vor şi găsesc şi mijloacele pentru a-şi atinge scopurile. De fiecare dată când venim la Crasna, inaugurăm ori şcoala, ori un teren de fotbal, ori o altă instituţiei culturală sau sanitară şi eu cred că din acest punct de vedere oamenii gospodari au demonstrat, de fiecare dată, că şi în condiţii de criză economică, financiară, pot realiza lucruri importante pentru comunitate. Iată, un astfel de eveniment se desfăşoară şi azi", a precizat, la festivitatea de inaugurare a bazei sportive, ministrul Kelemen Hunor.
După inaugurare, pe stadionul din Crasna a avut loc un concurs de atelaje organizat cu prilejul zilelor comunei. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Ambulanţă donată Crucii Roşii de parteneri din Germania O ambulanţă care va asigura intervenţii de specialitate la competiţiile sportive din judeţul Sălaj a fost donată recent filialei judeţene a Crucii Roşii de partenerii din localitatea germană Lehrte.
Sălaj: Spitalul Judeţean Zalău, centru de diagnostic audiologic pentru copii Afecţiunile auditive ale nou-născuţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău vor putea fi diagnosticate începând cu luna octombrie, graţie aparaturii de testare obiectivă a auzului, achiziţionată de unitatea spitalicească în cadrul unui proiect ce urmăreşte prevenirea şi reducerea hipoacuziilor în...
Sălaj: Sediu nou pentru Serviciul de Medicină Legală Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău va investi circa 1,7 milioane de lei pentru a construi de la zero un nou sediu pentru Serviciul de Medicină Legală, potrivit managerului celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, Laurenţiu Barna.
Sălaj: Primul centru de permanenţă, deschis în aprilie la Spitalul Zalău Zalău, 17 mar /Agerpres/ - Primul centru de permanenţă din Sălaj îşi va începe activitatea până cel târziu la finele lunii aprilie, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, conform precizărilor făcute joi de către Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), la o întâlnire cu medicii...
Sălaj: Dispecerat medical integrat Ambulanţă - ISU, la Zalău Cel de-al patrulea dispecerat medical integrat pilot la nivel naţional, ce reuneşte Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a fost inaugurat, vineri, la Zalău, în prezenţa subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, şi a oficialităţilor...
Sălaj: Locuinţe gratuite pentru atragerea medicilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Medicii care vor alege să lucreze în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău şi nu sunt din localitate ar putea beneficia de locuinţă gratuită într-un imobil reabilitat şi pus la dispoziţia unităţii spitaliceşti de către Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.