Cele mai citite
 


'Dieta fericirii', propusă de un nutriţionist italian
marţi, 20 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ciocolata, cacaoa, caviarul, laptele, brânza, ouăle, arahidele, precum şi carnea de vită, porc sau curcan, hamsiile, tonul sau codul - toate acestea sunt produse care contribuie la un mai bun control al emoţiilor negative, cum ar fi starea de mânie sau frustrarea, relevă un studiu realizat de omul de ştiinţă italian Luca Passamonti, de la CNR Catanzaro, potrivit Il Messaggero.
El a reuşit să dovedească ştiinţific că o 'alimentaţie corectă' este garanţia unei bune dispoziţii, graţie aminoacidului triptofan, un precursor al serotoninei, care se află de regulă în produse considerate că îngraşă.

Cu toate acestea, Passamonti insistă că toţi ar trebui să consume zilnic cel puţin 350 de grame de 'produse optimiste', fapt ce poate contribui la evitarea stresului, la reducerea stării de anxietate şi agresivitate şi la un control mai eficient asupra furiei şi emoţiilor negative.

Nutriţionistul italian consideră că 'dieta cu triptofan' poate trata astfel de tulburări psihice precum depresia sau stările suicidale.

Din păcate, Passamonti nu propune şi o soluţie de compromis: cum să-şi menţii deopotrivă supleţea corpului şi starea de spirit bună. Dar, omul de ştiinţă italian nu are niciun dubiu: oamenii slabi sunt mai furioşi şi mai răi decât cei mai plinuţi din cauza deficitului de triptofan.

Anterior, oameni de ştiinţă americani de la Albert Einstein College of Medicine of Yeshiva University au constatat că celulele creierului încep să se autodevoreze pentru a combate înfometarea în cazul persoanelor care urmează o dietă strictă sau se înfometează.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alimentatie si serotonina impotriva depresiei Noptile lungi si vremea rece ne pot predispune la depresie. Pentru a evita asta, ne putem axa pe o alimentatie care sa sporeasca secretia de serotonina, bogata in carne de curcan, seminte de in, peste, fructe de mare, banane etc.
Dieta recomandata in caz de raceala sau gripa! In zilele noastre, mai mult ca oricand, suntem constienti ca o alimentatie adecvata este necesara pentru a ne mentine sanatatea, pentru a ne intari sistemul imunitar si a ne ajuta sa ne recuperam mai repede si mai usor dupa o boala. Atunci cand organismul nostru se lupta cateva zile sau chiar saptamani...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI: Alimentaţia corectă pentru copii Copiii sunt audienţa cea mai importantă când vorbim de alimentaţie, pentru că o dietă echilibrată este esenţială pentru creşterea şi dezvoltarea lor normală şi pentru că la această vârstă ei îşi formează şi definesc obiceiurile alimentare pe care le vor urma de-a lungul vieţii.
Nou studiu: legatura dintre lapte si cancer Un nou studiu efectuat de cercetatori de la Harvard a aratat ca exista legaturi intre laptele obtinut de la vacile din ferme de crestere intensiva si unele tipuri de cancer dependente de hormoni precum cancerul testicular, mamar sau de prostata. In laptele obtinut astfel, continutul de sulfat...
DIETA PENTRU SANATATEA RINICHILOR Dieta este un component important al starii de sanatate. Educatia nutritionala cat si bunele obiceiuri alimentare sunt esentiale in mentinerea starii de sanatate. O dieta corecta si sanatoasa contribuie substantial la prevenirea bolilor si a mortii premature.
Dieta, ajutor in renuntarea la fumat? Lucrul imbucurator pentru cei ce vor sa se lase de fumat este faptul că unul din cinci fosti fumatori nu castiga deloc in greutate, deci se poate si asa. Sa descoperim impreună ce anume ii ajuta pe acestia sa nu castige in greutate.