Cele mai citite
 


Aproape un miliard de oameni de pe glob nu au fost consultaţi niciodată de un medic
marţi, 20 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ un miliard de oameni de pe glob nu au fost consultaţi niciodată de un medic, potrivit unui raport al fundaţiei de caritate britanice Save the Children, potrivit căreia, acesta ar fi principalul motiv care explică de ce milioane de oameni mor anual din cauza unor boli care se pot vindeca uşor, transmite BBC.
Raportul constată de asemenea că autorităţile din multe ţări tratează cu 'indiferenţă' această problemă, considerând mai util să direcţioneze fondurile alocate sănătăţii pe proiecte ambiţioase, precum ridicarea unor clinici moderne, decât să investească în pregătirea de personal medical.

Experţii dau ca exemplu în acest context autorităţile din Bangladesh şi Nepal, două ţări care au investit masiv în dezvoltarea unor reţele de medici de sector, reducând astfel semnificativ rata mortalităţii infantile.

După cum informa această organizaţie într-un raport în luna aprilie, o treime din femeile gravide de pe mapamond, sau aproximativ 48 de milioane, nasc anual fără niciun fel de asistenţă medicală corespunzătoare.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenţa medicală acordată grupurilor vulnerabile, cheia combaterii tuberculozei, afirmă două agenţii europene de sănătate Două agenţii europene de sănătate au subliniat, într-un raport dat publicităţii joi, necesitatea mai multor programe orientate spre grupurile vulnerabile - cum ar fi persoanele fără adăpost, consumatorii de droguri şi imigranţii din ţările cu rate ridicate de tuberculoză - pentru a reduce răspândirea...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
PREZIDENŢIALE Meleşcanu: Vizez introducerea unui pachet suplimentar de asistenţă medicală pentru accesul la sistemul privat Teodor Meleşcanu, candidat independent la preşedinţia României, a declarat, vineri, la Bacău, în cadrul unei întâlniri avute cu personal medical din judeţele Bacău şi Neamţ, că vizează ''introducerea unui pachet suplimentar de asistenţă medicală, care să permită accesul mai larg al asiguraţilor la sistemul...
Asistenţa medicală pe litoralul bulgăresc costă cel puţin 40 euro (presă) Asistenţa medicală în staţiunile de pe litoralul bulgăresc costă cel puţin 40 euro, scrie marţi cotidianul sofiot Monitor. Sute de medici închriază nişte camere la hotelurile de pe litoral, amenajând nişte cabinete medicale improvizate. Dacă vreun turist ar avea nevoie de asistenţa medicală, el ar putea...
Asistentă medicală la Biroul de Medicina Muncii Piteşti, reţinută pentru trafic de influenţă Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti au reţinut-o şi efectuează cercetări faţă de Ancuţa Marilena Avram, asistent medical la Biroul de Medicina Muncii Piteşti, acuzată de trafic de influenţă în formă continuată, informează un comunicat al DNA remis marţi AGERPRES.
Asistentă medicală la Biroul de Medicina Muncii Piteşti, deferită justiţiei de DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Marilena Ancuţa Avram, asistentă medicală la Biroul de Medicina Muncii Piteşti în perioada faptelor, pentru trafic de influenţă, în formă continuată.