Cele mai citite
 


Bolile cardiovasculare pot fi prevenite
marţi, 20 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie, Diabetul, Ce mancam?, Afectiunile inimii, Oncologie, Mancam sanatos
 

Schimbarea stilului de viaţă, în principal alimentaţia echilibrată, activitatea fizică zilnică, fără fumat şi odihnă adecvată poate preveni 80% dintre bolile cardiovasculare determinate de ateroscleroză, dar şi peste 90% dintre cazurile de diabet zaharat şi 70% dintre cazurile de cancer, a subliniat prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii, luni, într-o conferinţă de presă.

România ocupă locul trei în lume, un procent de 62% dintre români murind din cauza bolilor cardiovasculare, a subliniat medicul, atrăgând atenţia asupra necesităţii prevenţiei.


Vârsta la care apare infarctul de miocard a scăzut, grupa de vârstă 30 - 40 de ani fiind din ce în ce mai afectată de infarct de miocard sau accident vascular cerebral.
Prevenţia trebuie începută încă din şcoală şi trebuie să aibă mesaje clare, a evidenţiat prof. dr. Dan Gaiţă.


Fundaţia Română a Inimii a fost înfiinţată de Societatea Română de Cardiologie pentru pregătirea strategiei naţionale în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare şi pentru susţinerea campaniilor iniţiate de Societatea Română de Cardiologie, obiectivul fiind ameliorarea stării de sănătate a populaţiei, prevenirea bolilor cardiovasculare şi scăderea mortalităţii provocate de bolile cardiovasculare cu 10% până în 2015, a evidenţiat prof. dr. Dan Deleanu, preşedintele societăţii.


Prof. dr. Dragoş Vinereanu, preşedintele Comisiei de Sănătate a Ministerului Sănătăţii, a evidenţiat succesul obţinut prin programul de tratament intervenţional care a dus la reducerea mortalităţii. Acesta a adăugat că trebuie să înceapă şi un program de prevenţie, care este structurat, dar nu este încă finanţat de Ministerul Sănătăţii.


Fundaţia Română a Inimii, împreună cu Societatea Română de Cardiologie, sărbătoreşte Ziua Mondială a Inimii pe 24 septembrie sub sloganul "Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?"


În această zi, medici cardiologi vor evalua gratuit riscul cardiovascular trecătorilor care vor veni în Parcul Herăstrău, conform ultimelor ghiduri europene.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială a Inimii, marcată sâmbătă prin activităţi organizate în Parcul Herăstrău Fundaţia Română a Inimii (FRI), împreună cu Societatea Română de Cardiologie, marchează sâmbătă, în Capitală, Ziua Mondială a Inimii.
Ziua Mondială a Inimii Bolile cardiovasculare pot fi prevenite - acesta este mesajul specialiştilor, optimizând stilul de viaţă, în principal alimentaţie echilibrată, activitate fizică zilnică, fară fumat şi odihnă adecvată.
Cum putem evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral? Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca mai mult de 17.3 milioane de oameni de pe glob au murit în anul 2008 de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. Contrar credintei populare, patru din cinci dintre aceste decese au avut loc în ţările mici şi cu...
Alianţa Română de Combatere a Hipertensiunii Arteriale, înfiinţată de Societatea Română de Cardiologie Bolile cardiovasculare reprezintă o problemă majoră în România, astfel că, în timp ce mortalitatea prin aceste boli a înregistrat în ultimii 20 de ani o tendinţă de scădere în ţările Europei de Vest şi Centrale, în România tendinţa a fost diametral opusă, a subliniat fostul preşedinte al Societăţii Române...
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.
Săptămâna Prevenţiei Cardiovasculare, în perioada 10-16 februarie În perioada 10-16 februarie, Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Română de Cardiologie marchează Săptămâna Prevenţiei Cardiovasculare, informează un comunicat al Societăţii Române de Cardiologie.