Cele mai citite
 


Botoşani: Preşedintele CJ propune, din nou, comasarea spitalelor din subordinea sa
marţi, 20 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a iniţiat un nou proiect de hotărâre privind comasarea spitalelor din subordinea CJ, după ce alte două proiecte similare au fost respinse în urmă cu patru luni.
Şeful CJ susţine că propunerea sa, care va fi dezbătută în şedinţa ordinară din luna septembrie, urmăreşte salvarea de la faliment a întregului sistem sanitar botoşănean.
"Atâta vreme cât legislaţia actuală leagă în mod direct coeficientul de clasificare de gradul de finanţare, nu putem să procedăm altfel decât să reorganizăm unităţile sanitare", a declarat, luni, pentru AGERPRES, Mihai Ţâbuleac.
El consideră că o decizie de comasare a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" cu Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie trebuie adoptată în cel mai scurt timp, astfel încât CJ să respecte planul de conformare impus de Ministerul Sănătăţii principalului spital din Botoşani.
Potrivit acestui plan, Spitalul "Mavromati" va putea beneficia în continuare de finanţare aferentă categoriei a III-a de clasificare doar dacă va reuşi comasarea cu celelalte spitale, astfel încât să dispună şi de secţii de psihiatrie, pediatrie sau obstretică şi ginecologie.
Conform lui Ţâbuleac, sistemul sanitar botoşănean a pierdut, pe fondul necomasării, sume de peste şase milioane de lei.
Precedentele două iniţiative de comasare a principalelor spitale din Botoşani au fost respinse, în lunile aprilie şi mai, de majoritatea din CJ. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Sindicaliştii din Spitalul Judeţean ies în stradă pentru a cere comasarea cu alte trei spitale Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani vor picheta, pe 29 septembrie, Consiliul Judeţean (CJ), a declarat liderul sindical al spitalului, Lia Temciuc.
Botoşani: Comasarea spitalelor, respinsă de consilierii judeţeni Comasarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani cu Spitalul de Copiii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie nu va avea loc, în urma votului negativ de joi dat de consilierii judeţeni.
Botoşani: Spitalul Judeţean "Mavromati" aşteaptă aprobarea noii structuri organizatorice după comasare Noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, rezultată din comasarea cu Spitalul de Copii, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Psihiatrie, nu a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele...
Botoşani: Comasarea spitalelor, aprobată de consilierii judeţeni Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" va prelua, prin comasare, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Psihiatrie, potrivit unei hotărâri adoptate, luni, de Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani.
Botoşani: Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' vor participa la şedinţa CJ în care se va discuta comasarea Toţi medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani vor participa, joi, la şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) în cadrul căreia va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind comasarea unităţii medicale cu alte trei spitale de interes judeţean. Medicul Gheorghe Apetroaie a declarat, luni,...
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati ar putea fi retrogradat în categoria a V-a Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani ar putea pierde, de la 1 ianuarie 2012, statutul de spital de urgenţă, în cazul în care Consiliul Judeţean (CJ) nu va aproba, în şedinţa din 29 septembrie, comasarea acestuia cu Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi...