Cele mai citite
 


Călăraşi: DSP a constatat depăşiri la parametrii legali în privinţa calităţii apei potabile din judeţ
marţi, 20 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Călăraşi a constatat, la monitorizarea calităţii apei potabile livrate în sistem centralizat de către uzinele şi microcentralele din judeţ, cât şi la fântânile publice, depăşiri ai parametrilor chimici şi mai ales bacteriologici prevăzuţi de lege, ca urmare a secetei prelungite din luna august.
Potrivit unui comunicat remis luni presei de DSP Călăraşi, o parte din primăriile care deţin microcentrale ce au livrat apă necorespunzătoare din punct de vedere calitativ au fost informate, urmând a fi informate şi celelalte cu privire la neconformităţile constatate şi măsurile ce trebuie luate.
Existând riscul ca şi în alte localităţi, din cauza secetei şi scăderii nivelului pânzei freatice, să se înregistreze situaţia de neconformare a calităţii apei potabile la parametri prevăzuţi de lege, DSP Călăraşi le recomandă tuturor autorităţilor locale să ia măsuri pentru intensificarea ritmului de spălare şi dezinfecţie a bazinelor de înmagazinare şi a reţelelor de distribuţie a apei potabile. AGERPRES/(AS - Mirel Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Apa furnizată în comunele Furculeşti şi Suhaia a fost sistată pentru că nu este potabilă Apa furnizată în sistem centralizat şi propriu în comunele Furculeşti şi Lisa a fost sistată, după ce în urma unor analize efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Teleorman s-a descoperit depăşirea indicatorilor pentru bacterii coliforme, E-coli şi enterococi.
Călăraşi: Spitalului judeţean cumpără apă potabilă din comerţ pentru pacienţi Pacienţii Spitalului Judeţean Călăraşi beneficiază de apă potabilă din comerţ deoarece apa de la reţeaua de distribuţie nu este potabilă de mai bine de două săptămâni.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică a amendat cu 10.000 de lei compania regională de apă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a amendat, luni, cu 10.000 de lei operatorul regional de apă Apa Prod SA Deva, pentru că nu a anunţat la timp că vineri a avut probleme pe reţea, iar parametrii de potabilitate ai apei livrate populaţiei s-au modificat şi nu se mai încadrează în normele legale...
Dâmboviţa: DSP a retras autorizaţia sanitară a instalaţiei de alimentare cu apă din Aninoasa Direcţia de sănătate publică (DSP) Dâmboviţa a retras autorizaţia sanitară de funcţionare a instalaţiei de alimentare cu apă din comuna Aninoasa, după ce probele de apă prelevate au fost neconforme, se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa, remis vineri.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică s-a sesizat în cazul apei cu turbiditate crescută Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara s-a sesizat, vineri, în cazul apei reci furnizate populaţiei din 11 localităţi ale judeţului după ce operatorul regional a decis să întrerupă alimentarea consumatorilor deoarece apa care ajungea în casele acestora era tulbure.
Călăraşi: DSP Călăraşi se va autosesiza în legătură cu decesul unui copil Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi se va autosesiza în legătură cu cauzele şi împrejurările în care a avut loc decesul unui copil de opt ani, la Spitalul municipal Olteniţa.