Cele mai citite
 


China: O uzină acuzată de poluare, închisă în urma unor manifestaţii
marţi, 20 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile chineze au ordonat închiderea provizorie a unei uzine de panouri solare în apropierea oraşului Haining, provincia Zhejiang (estul ţării), după manifestaţii care au mobilizat sute de persoane, acestea acuzând fabricantul de poluarea mediului, relatează AFP.
Joi seară, locuitorii satului Hongxiao s-au adunat în oraşul Haining pentru a cere explicaţii în legătură cu moartea peştilor într-un râu din apropiere. Ei mai afirmau că cel puţin 31 de persoane s-au îmbolnăvit de cancer din cauza poluării industriale.

Manifestanţii au pătruns în uzina societăţii Jinko Solar, unde au vandalizat birouri şi automobile. Ciocnirile cu forţele de ordine au continuat în serile de vineri şi sâmbătă.

Potrivit lui Chen Hongming, directorul-adjunct al Biroului de mediu din Haining, reziduurile industriale ale acestei uzine nu mai era conforme normelor de mediu încă din luna aprilie.

Jinko Solar, cotată la Bursa din New York, numără peste 10.000 de angajaţi în uzinele amplasate în provinciile Jiangxi şi Zhejiang.

Evenimentele din Zhejiang au loc după mai multe manifestaţii violente produse recent în China, mai ales în provincia sudică Guangdong, unde lucrează zeci de mii de muncitori migranţi. Autorităţile oraşului (nord-est) au acceptat recent să delocalizeze o uzină de produse chimice, după protestele vehemente ale locuitorilor din zonă.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China admite că 2/3 dintre oraşele sale depăşesc pragul de poluare atmosferică China a admis vineri că două treimi dintre oraşele de pe teritoriul său depăşesc pragul de poluare atmosferică prevăzut de noile norme care contabilizează particulele fine, cele mai periculoase pentru sănătate, informează AFP.
Respectarea normelor mondiale privind poluarea aerului ar putea salva milioane de vieţi (studiu) Mai mult de doua milioane de decese ar putea fi prevenite în întreaga lume în fiecare an, dacă ar fi respectate normele de poluare a aerului recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în special în China şi India, potrivit unui studiu publicat în revista Environmental Science and Technology...
Poluarea aerului este nocivă pentru persoanele cu insuficienţă cardiacă (studiu) Poluarea aerului este nocivă pentru persoanele cu insuficienţă cardiacă şi poate chiar să ducă la deces, relevă un amplu studiu internaţional citat joi de BBC.
OMS a salutat introducerea la Beijing a codului roşu de poluare atmosferică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a salutat miercuri instituirea de luni a unui cod roşu de alertă din cauza nivelurilor de smog din Beijing, o premieră pentru capitala Chinei în ceea ce priveşte utilizarea sistemului de alertă codificat pe culori, implementat încă din anul 2013, informează agenţia...
Mari oraşe din China şi o provincie sunt în 'alertă roşie' de poluare atmosferică Cel puţin zece oraşe din China şi o întreagă provincie au fost plasate joi în 'alertă roşie', nivelul maxim de poluare atmosferică, o mare parte a ţării fiind sufocată de o ceaţă groasă, dăunătore sănătăţii, aceasta fiind pentru a patra oară în luna decembrie când în ţară se instituie acest nivel de...
China se va confrunta de sâmbătă cu cel mai grav val de poluare din 2015 China se va confrunta, începând de sâmbătă, cu cel mai grav val de poluare din 2015, a anunţat joi Centrul Naţional de Meteorologie din Beijing, precizând că fenomenul se va manifesta în zone din nordul ţării şi va dura până în 22 decembrie, informează agenţia Xinhua.