Cele mai citite
 


Coreea de Sud va investi circa 90 milioane de dolari în cercetarea celulelor-suşe
marţi, 20 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coreea de Sud (Republica Coreea /RC/) va aloca începând cu 2012 fonduri de aproximativ 100 miliarde de woni (circa 90 milioane de dolari) pentru cercetarea celulelor-suşe, a anunţat luni, într-un discurs radio către naţiune, preşedintele sud-coreean Lee Myung-bak, potrivit ziarului The Korea Times.
Numai cu zece ani în urmă, Coreea de Sud figura alături de SUA printre liderii mondiali în domeniul cercetărilor celulelor-suşe, însă un incident regretabil a adus prejudicii incomensurabile întregii comunităţi ştiinţifice sud-coreene, a spus şeful statului, făcând referire la un scandal din 2005.

Atunci s-a descoperit că savantul sud-coreean Hwang Woo-suk, considerat un pionier în respectivul domeniu, trucase rezultatele cercetărilor sale. Profesorul Hwang devenise o celebritate pe plan mondial după ce afirmase, într-un articol publicat în 2004 în revista americană Science, că ar fi creat celule-suşe embrionare umane. La scurt timp, guvernul de la Seul a impus o interdicţie privind cercetările în acest domeniu, revocând-o abia în 2009.

Oamenii de ştiinţă consideră că, în viitor, cercetările în domeniul celulelor-suşe vor conduce la descoperirea unor noi terapii pentru tratarea unor boli incurabile, cum ar fi diabetul, Alzheimer sau Parkinson.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Viagra în schimbul voturilor? Coreea de Sud deschide o anchetă Un oraş sud-coreean a deschis o anchetă cu privire la un candidat suspectat că a împărţit pilule erectile alegătorilor, în schimbul susţinerii sale la alegerile legislative care au loc miercuri în Coreea de Sud, relatează AFP.
Coreea de Sud: Trei producători renumiţi de ţigări, daţi în judecată de serviciul naţional de asigurări medicale Serviciul public de asigurare a sănătăţii din Coreea de Sud a anunţat luni că a depus o plângere împotriva a trei producători de ţigări cărora le cere daune şi interese de 37,3 milioane de euro pentru costurile legate de tratarea bolilor cauzate de fumat, relatează AFP.
Preşedintele sud-coreean Park îşi amână vizita în SUA din cauza MERS Preşedintele sud-coreean Park Geun-hye şi-a amânat miercuri vizita programată în SUA, pentru a superviza răspunsul autorităţilor la înmulţirea cazurilor de contaminare cu coronavirusul MERS (Middle Eastern Respiratory Syndrome), al căror număr a ajuns la 108, dintre care nouă mortale, transmite Reuters...
Samsung şi-a cerut public scuze în legătură cu epidemia de MERS din Coreea de Sud Moştenitorul prezumptiv al gigantului sud-coreean Samsung şi-a cerut scuze marţi că unul dintre centrele sale publice de sănătate a devenit epicentrul epidemiei de coronavirus MERS (Middle East Respiratory Syndrome), care a ucis 27 de persoane în Coreea de Sud, informează AFP.
Coreea de Sud nu raportează cazuri noi de MERS, pentru prima dată în ultimele 16 zile Ministerul Sănătăţii de la Seul a anunţat sâmbătă că în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat noi cazuri de contaminare cu MERS (Middle East Respiratory Syndrome), pentru prima dată în 16 zile, relatează Yonhap şi Reuters.
Zece persoane din Coreea de Sud au fost diagnosticate cu coronavirusul MERS Zece persoane din Coreea de Sud au fost diagnosticate cu coronavirusul MERS (Middle Eastern Respiratory Syndrome), transmis de un călător, fără a exista însă o transmitere susţinută de la om la om, a indicat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS, cu sediul la Geneva), citată de Reuters.