Cele mai citite
 


Fotbal: Brazilia - Ricardo externat duminică
marţi, 20 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ricardo, antrenorul brazilian al echipei Vasco da Gama, fost jucător şi antrenor la Paris Saint Germain, victima unui accidentat vascular cerebral pe 28 august, a fost externat duminică, cu 48 de ore mai devreme decât se prevăzuse, şi va urma un tratament de reeducare la domiciliul său, au anunţat medicii.
''Acest moment este de neuitat şi reprezintă o victorie, aceea de a avea voie să părăsească spitalul, deşi ştim că va urma o lungă perioadă de reeducare necesară pentru restabilirea totală'' a lui Ricardo, a declarat Fabio Miranda, care face din echipa medicală care l-a îngrijit pe tehnicianul brazilian.
Sâmbătă, medicii anunţau că ''starea clinică şi neurologică'' a lui Ricardo este ''stabilă'' şi nu mai prezintă complicaţii. ''El este lucid, respiră şi se hrăneşte singur. Previziunea este că va putea părăsi spitalul în 72 de ore'', preciza comunicatul.
Ricardo a fost victima unui accident vascular cerebral pe 28 august, spre finalul meciului pe care Vasco da Gama îl disputa cu Flamengo.
Născut în 1964 la Rio de Janeiro, Ricardo a jucat pentru trei cluburi (Fluminense, Paris Saint Germain şi Benfica Lisabona) şi a fost de 48 de ori stopper în naţionala Braziliei.
El a devenit antrenor începând din sezonul 1996-1997 în Franţa, la PSG, pe care a condus-o în finala Cupei Cupelor (1997), pierdută în faţa echipei FC Barcelona.
Plecat apoi să antreneze în Brazilia, Ricardo a revenit în Franţa, la Bordeaux (2005-2007) şi AS Monaco (2007-2009), după care s-a întors din nou în ţara sa, la FC Sao Paulo şi la Vasco da Gama. AGERPRES (Teodora Oprea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fotbal: Ricardo Gomes revine la Vasco da Gama în calitate de director sportiv Ricardo Gomes, fostul fundaş şi antrenor al echipei Paris Saint-Germain, victima unui accident vascular cerebral pe data de 28 august 2011, pe când antrena clubul Vasco da Gama din Rio, va reveni în cele din urmă la gruparea carioca, dar în calitate de director sportiv, au anunţat miercuri oficialii...
Un accident vascular cerebral este echivalent cu opt ani de îmbătrânire prematură (studiu) Accidentele vasculare cerebrale la persoanele vârstnice duc la o îmbătrânire prematură a creierului cu echivalentul a opt ani, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii americani de la Universitatea din Michigan şi publicat în revista de ştiinţă 'Stroke', informează AFP.
Cluj: Un român suferă de accident vascular cerebral la fiecare opt minute - specialişti Accidentul vascular cerebral (AVC) reprezintă una dintre principalele cauze de mortalitate în România şi la fiecare opt minute un român suferă un astfel de accident vascular, se arată într-o informare trasmisă miercuri AGERPRES de Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN)...
Consumul de citrice reduce riscul de accident vascular cerebral la femei (studiu) Femeile care consumă frecvent citrice, precum portocale sau grepfrut, îşi pot reduce riscul de a suferi un accident vascular cerebral, potrivit unui studiu publicat joi de revista americană 'Stroke: Journal of the American Heart Association' şi preluat de AFP.
Programul prelungit de lucru poate mări riscul de accident vascular cerebral (studiu) Persoanele care lucrează multe ore se expun unui risc net crescut de accident vascular cerebral (AVC), se arată într-un studiu desfăşurat pe sute de mii de salariaţi din toată lumea (Statele Unite, Europa, Australia, etc.) de o echipă de cercetători de la University College London, relatează joi passionsante...
Cum putem evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral? Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca mai mult de 17.3 milioane de oameni de pe glob au murit în anul 2008 de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. Contrar credintei populare, patru din cinci dintre aceste decese au avut loc în ţările mici şi cu...