Cele mai citite
 


Gorj: Anchetă în cazul unui copil nenăscut decedat în drum spre spital
marţi, 20 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor Gorj au deschis anchete, luni, în cazul unui copil nenăscut, decedat în drum spre Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu după ce medicii de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti, unde era internată mama gravidă, au refuzat să îi facă acesteia cezariană din cauza unor complicaţii apărute.
Tragedia a avut loc duminică, femeia însărcinată fiind internată de câteva zile în spitalul din Târgu-Cărbuneşti.
Medicul care i-a supravegheat sarcina a declarat, luni, că ultima ecografie i-a fost făcută gravidei vineri la prânz, moment la care atât fătul cât şi mama erau în stare bună.
Soţul femeii însărcinate a confirmat cele spuse de medicul care a supravegheat sarcina şi susţine că tragedia putea fi evitată dacă medicii de la Târgu-Cărbuneşti nu amânau luarea unei decizii privind efectuarea operaţiei de cezariană, în loc să aştepte să o trimită cu salvarea la Târgu-Jiu.
"A fost internată de joi, la Cărbuneşti. Nu trebuiau să apară complicaţii. Acestea au apărut din cauza medicilor. Lipsa lor de profesionalism a dus la moartea bebeluşului. Putea fi evitată acestă tragedie. În noaptea de sâmbătă spre duminică i s-a rupt apa, dar doctorul de gardă nu a luat decizii bune după ce a consultat-o. Putea să aleagă fie cezariană, noi la asta ne hotărâsem, fie naştere normală, dar nu a făcut-o. Mai târziu, a chemat salvarea să o transporte la Târgu-Jiu, dar copilul era deja mort. Nu ştim încă ce vom face", a afirmat soţul femeii însărcinate.
Directorul Spitalului din Târgu-Cărbuneşti, Constantin Târziu, a precizat că la nivelul unităţii sanitare va fi demarată o anchetă pentru a se stabili cine se face vinovat de moartea bebeluşului, urmând să fie luate şi măsurile necesare.
"Nu ştim exact ce s-a întâmplat. Medicii de aici mi-au spus că nici mama şi nici copilul nu aveau probleme la ora 8,00 dimineaţa şi nu s-a considerat că este necesară o intervenţie privind naşterea. Problemele au apărut ulterior şi de aceea doctoriţa de gardă a considerat că trebuie chemată ambulanţa pentru a o transportă pe gravidă la Târgu-Jiu. Vom analiza situaţia şi vom lua măsurile care se impun", a spus Constantin Târziu.
Purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, Elena Piţian, a declarat că femeia însărcinată a ajuns în cursul zilei de duminică la Spitalul din Târgu-Jiu, unde, la naştere, s-a constatat că fătul era mort. Reprezentanţii DSP aşteaptă rezultatele necropsiei fătului pentru a putea continua ancheta.
"Fătul a trebuit scos prin intervenţie de naştere normală. În aceste cazuri nu se mai face cezariană. Mămica a născut acest făt şi s-a constatat că era deja mort. În acest moment, din câte mi-au zis medicii, mama este în stare bună fizică, fără probleme, dar se pare că îi va fi mai greu să îşi revină după o asemenea tragedie. Acum aşteptăm rezultatele necropsiei. Noi nu ştim exact ce s-a întâmplat pe drum şi ce au făcut medicii de acolo, dacă într-adevăr prezenta bătăi ale inimii la Cărbuneşti, aşa cum susţin. Mama a declarat că nu mai simţea copilul de aproximativ o oră, deci ambulanţa nu putea să facă o oră pe traseu între Cărbuneşti şi Târgu-Jiu, mai ales că era o urgenţă. Vom vedea cum decurge ancheta", a precizat Elena Piţian.
Şi Colegiul Medicilor a deschis o anchetă în acest caz, după ce reprezentanţii forului s-au autosesizat deoarece familia bebeluşului nu a depus până în prezent o sesizare. AGERPRES/ (A, AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci în cazul bebeluşului decedat la naştere, în spital Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci au deschis, miercuri, o anchetă în cazul bebeluşului decedat la naştere în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Orăşenesc Novaci, în urma unei operaţii de cezariană de urgenţă care a vizat salvarea vieţii mamei şi a fătului.
Gorj: Anchete ale SJU Târgu-Jiu şi IPJ în cazul morţii unui făt Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au deschis, marţi, anchete în cazul unei femei însărcinate din comuna Muşeteşti al cărei făt a decedat înainte de naştere, evenimentul aflându-se şi în atenţia Colegiului Medicilor.
Gorj: Cauza morţii bebeluşului de la spitalul Târgu-Cărbuneşti a fost asfixia intrauterină Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj au finalizat autopsia copilului născut mort în cursul zilei de duminică, rezultatele indicând faptul că acesta era clinic sănătos.
Gorj: Asistentă sancţionată de SJU Târgu-Jiu în cazul unui făt decedat în luna ianuarie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a luat măsuri în cazul morţii unui făt în luna ianuarie. Astfel, a fost sancţionată asistenta care s-a ocupat de gravidă, cu o tăiere de 10% din salariu pentru trei luni, şi a fost acceptată demisia şefului secţiei de Obstetrică, a declarat joi...
Gorj: Medicii implicaţi în decesul copilului nenăscut, sancţionaţi cu tăieri salariale Cei doi medici de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti care au asigurat garda la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când un bebeluş nenăscut a decedat în pântecele mamei din cauza amânării efectuării operaţiei de cezariană au fost sancţionaţi de Consiliul de Administraţie al unităţii medicale cu diminuări...
Suceava: Dosar penal în cazul decesului bebeluşului de opt luni; DSP şi Colegiului Medicilor fac anchete Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a demarat o anchetă administrativă în cazul unui bebeluş în vârstă de opt luni, suspect de meningo-encefalită, care a murit în elicopterul care-l transporta de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava la un spital din Iaşi, pentru a se vedea dacă au fost...