Cele mai citite
 


Miting pentru secţia maghiară a UMF Târgu Mureş, la comemorarea celor 13 generali
marţi, 20 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele organizaţiei Mureş a Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Jakab Istvan, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că în timpul comemorării celor 13 generali, pe 6 octombrie, va fi organizat un miting de protest pentru secţia maghiară a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.
'În data de 6 octombrie organizăm un eveniment de comemorare a celor 13 martiri de la Arad (executaţi de armata austriacă la Arad în 1849 - n.r.), legat cu un miting de protest pentru tot ce se întâmplă la UMF. Va fi un miting la nivel naţional, nu în biserică, indiferent de acordul sau opinia primarului, noi vom organiza aceste eveniment la Târgu Mureş', a spus Jakab Istvan.
Acesta a spus că CNMT este îngrijorat de situaţia de la UMF Târgu Mureş, în privinţa liniei maghiară în cadrul universităţii, şi că organizaţia se va solidariza în continuare cu profesorii maghiari şi membrii maghiari ai Senatului Universităţii.
'Nu suntem la guvernare, deci nu avem rezolvarea politică dar nu ne aplecăm la procesul de desfiinţare a pregătirii a medicilor maghiari la Târgu Mureş şi facem tot posibilul pentru a sprijini şi pentru a proteja pregătirea în limba maghiară a medicilor', a susţinut liderul CNMT Mureş.
Jakab a precizat că dacă acest miting va avea loc chiar dacă nu va fi autorizat de Primăria Târgu Mureş, deşi amenzile sunt usturătoare.
'Amenzile către domnul primar se vor vedea după alegerile locale când va fi schimbat cu un primar mult mai bun pentru oraş', a arătat acesta.
Unul dintre membrii CNMT Mureş, Andras Tokes, fratele europarlamentarului Laszlo Tokes, a ţinut să precizeze că, dacă organizaţia va fi amendată, 'vom strânge bani, vom pune o ladă mare, unde fiecare să doneze 1, 2, 5 lei'.
'Dacă interpretează domnul primar aşa înţelege democraţia, atunci luptăm pentru democraţie, în loc de etnocraţie', a arătat Tokes.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un profesor din Ungaria a returnat UMF Târgu Mureş distincţia Doctor Honoris Causa Profesorul doctor Peterffy Arpad, din Debreczen (Ungaria), a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că returnează Universităţii de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş distincţia Doctor Honoris Causa, care i-a fost conferită în anul 2005, în semn de protest faţă de respingerea înfiinţării liniei...
Protest al tinerilor conservatori împotriva separării UMF Târgu Mureş Organizaţia de tineret din cadrul filialei Mureş a Partidului Conservator a organizat, miercuri, la statuia lui Mihai Eminescu din Târgu Mureş, un miting de protest împotriva separării Universităţii de Medicină şi Farmacie.
Ciprian Dobre crede că acţiunile de separare a UMF Târgu Mureş sunt manifestări 'reprobabile şi primitive' Deputatul liberal, Ciprian Dobre, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că tendinţele separatiste care se manifestă la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş sunt alimentate de 'forţe etnice maghiare' şi că sunt 'reprobabile şi primitive'.
UMF Târgu Mureş a lansat campania 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul 'Zilelor inimii' Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, lansarea campaniei 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul evenimentelor 'Zilelor inimii', organizate în colaborare cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Ca...
G.Frunda: Recomand Guvernului să nu modifice nimic şi să lase Justiţia să-şi facă treaba, în privinţa UMF Senatorul UDMR Gyorgy Frunda, candidatul Uniunii la Primăria Târgu Mureş, a recomandat Guvernului, vineri, într-o conferinţă de presă, să nu modifice Hotărârea de Guvern referitoare la facultatea maghiară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi să lasă Justiţia să îşi facă...
Deputatul Florin Buicu (PSD): Subiectul UMF Târgu Mureş readus pe tapet, legat de alegerile din Ungaria Secretarul Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, dr. Florin Buicu, a arătat luni, într-o declaraţie politică, că tema Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a fost din nou adusă în atenţia opiniei publice, că subiectul este legat de alegerile din Ungaria, care nu...