Cele mai citite
 


Polonia: Peste 7.000 de europene cer 'un salariu egal pentru muncă egală'
marţi, 20 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 7.000 de femei din Europa s-au reunit sâmbătă şi duminică la Varşovia cu ocazia unui Congres al femeilor cu scopul de a cere 'un salariu egal la muncă egală' şi un acces mai uşor al femeilor pe piaţa muncii, transmite AFP.
Invitată la congres, comisarul european pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie, Viviane Reding, a subliniat că 'fără femei' ar fi imposbil să se atingă obiectivul european ca, până în 2020, 75 la sută dintre persoanele cu vârste cuprinse între 20 şi 64 de ani să fie active pe piaţa muncii.
În opinia ei, o deplină participare a femeilor în politică şi viaţa economică nu reprezintă o chestiune de feminism, ci de 'bun simţ'.
Participantele au dezbătut problema violenţei împotriva femeilor, a rolului statului în garantarea accesului copiilor la creşe, a egalităţii rolurilor între bărbaţi şi femei în educaţia copiilor, precum şi dreptul la avort, practic interzis în Polonia.
Congresul, unul din evenimentele oficiale ale preşedinţiei poloneze a Uniunii Europene, a fost însoţit de o întâlnire a miniştrilor europeni pentru Egalitate între sexe şi ai Muncii, consacrată situaţiei femeii pe piaţa muncii.
Apărut în 2009 ca urmare a iniţiativei mai multor ONG-uri feministe, femei de afaceri, implicate în poltiică sau intelectuale, congresul a reuşit, un an mai târziu, să introducă o cotă de 35 la sută femei pe listele electorale din Polonia.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
(Corespondenţă) Medicii bulgari câştigă de două ori mai puţin decât medicii români (presă) Sofia, 10 ian - Corespondentul AGERPRES, Ivan Radev, transmite: Medicii bulgari sunt cel mai prost plătiţi din Uniunea Europeană, chiar şi colegii lor români câştigând de aproape două ori mai mult, scrie vineri cotidianul sofiot Sega.
Frankfurter Rundschau: Nici urmă de valuri de imigranţi români şi bulgari de la 1 ianuarie în Germania Un val de plecări către locuri de muncă în Germania nu este de sesizat în România şi Bulgaria: avioanele, autobuzele şi trenurile către nord-vestul continentului nu au fost mai pline ca în alte dăţi înainte sau după Anul Nou, odată cu ridicarea definitivă a restricţiilor asupra accesului pe piaţa forţei...
Sănătate pentru ţările sărace:Proiect al organizaţiilor neguvernamentale din opt ţări europene, printre care şi România Organizaţii ale societăţii civile din opt ţări membre ale UE - România, Italia, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Spania, Germania şi Olanda - au demarat un proiect finanţat de Uniunea Europeană ce are drept scop să contribuie la asigurarea unei prezenţe durabile şi unui personal medical adecvat la nivel...
Reducerea cheltuielilor subminează sistemul de sănătate în statele estice ale UE Măsurile de austeritate din fostele state comuniste membre ale Uniunii Europene au îngreunat şi mai mult povara de pe umerii medicilor, care erau oricum slab plătiţi şi suprasolicitaţi, în Slovacia fiind în continuare în vigoare starea de urgenţă după o demisie în masă, relatează miercuri EUobserver...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...