Cele mai citite
 


Tenis: Turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy are şi scopuri caritabile
marţi, 20 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Luni a avut loc o conferinţă de presă dedicată dimensiunii caritabile a turneul internaţional de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy, competiţie care se desfăşoară la Bucureşti.
La întâlnirea cu jurnaliştii, de la Centrul de presă de la Arenele BNR, David Massey, vicepreşedintele ATP Europa, a înmânat organizatorilor turneului un cec de 10.000 euro pentru proiectul Asociaţiei Inima Copiilor, ce vizează crearea Secţiei de cardiochirurgie pediatrică a Spitalului ''Marie Curie'' din Bucureşti.
În premieră pentru tenisul românesc, turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy a fost onorat cu această donaţie, în cadrul primei ediţii ATP Aces for Charity, iniţiativă ATP de a susţine eforturile caritabile întreprinse de jucătorii de tenis şi de turneele ATP World Tour.
Au participat Ion Ţiriac, Bogdan Enoiu, director McCann Erickson Romania, David Massey, vicepreşedintele ATP Europa, dr. Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei terapie intensivă nou-născuţi, din cadrul Spitalului ''Marie Curie'' din Bucureşti.
Dr. Cătălin Cîrstoveanu a precizat că banii obţinuţi la ediţia turneului din anul 2010 au fost folosiţi pentru stagii de pregătire, în clinici de specialitate din Statele Unite ale Americii şi Israel, pentru 11 tineri medici de la Spitalului ''Marie Curie'' din Bucureşti.
''Vrem să practicăm o medicină bună, într-un loc potrivit. Suntem spitalul de copii cel mai mare din ţară'', a spus Dr. Cătălin Cîrstoveanu. ''După o orientare a banilor către aparate şi laboratoare, am decis să investim în tineri medici, în specializarea lor'', a mai declarat doctorul Cîrstoveanu.
Bogdan Enoiu, director McCann Erickson Romania, a menţionat câteva din direcţiile unde au mers în trecut banii obţinuţi din turneu. El a amintit aici Spitalul ''Marie Curie'' din Bucureşti, ori cazul particular al copilului fostului internaţional de fotbal Iosif Rotariu.
Ion Ţiriac a relatat că, în deplasările sale din trecut, în Statele Unite ale Americii, Franţa ori Germania, când venea vorba despre România, se vorbea doar de Ceauşescu şi orfani.
''Copiii nu au nicio vină în această lume, dacă este foamete ori criză. Trebuie să îi ferim de cele rele. Trebuie să facem totul pentru copii'', a mai declarat Ion Ţiriac. El a evocat apoi câteva din programele sale consacrate protejării copiilor şi bătrânilor, precizând că a construit 11 case pentru copii şi a încercat să îi urmărească în viaţă pentru a-i ajuta sau readuce pe calea cea bună.
La finalul conferinţei de presă, Ion Ţiriac a menţionat că şi la ediţia actuală, unde s-au strâns, în primele zile, circa 30.000 de euro, banii urmează să fie daţi beneficiarului direct, în acest caz Spitalul ''Marie Curie'', şi nu organizaţiilor naţionale ori internaţionale.
Echipa de medici coordonată de Dr. Cătălin Cîrstoveanu care a beneficiat de stagii în SUA şi Israel cuprinde următorii medici: Dr. Adriana Nica - chirurgie pediatrică (stadiu în Israel), Dr. Veronica Marcu - radiolog imagistică cardiacă (Israel), Mihaela Dogaru - neonatologie terapie intensivă nou născuţi (SUA), Alina Balomir - neonatologie terapie intensivă nou născuţi (Israel), Carmen Lecu Toma - pediatru diabet, endocrinologie (Israel), Anca Lupu - pediatru oncologie pediatrică (Israel), Elena Barbu - radiolog imagistică CT-RM (Israel), Andreea Andronache - pediatru cardiologie pediatrică (Israel), Anna Kadar - chirurgie pediatrică (Israel), Oana Grigorescu Petrescu - pediatru cardiologie pediatrică (Israel), Cătălin Cîrstoveanu - neonatologie - curs ECMO (SUA). (Foto pe flux)
AGERPRES (A. Bunescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Secţie nouă de terapie intensivă nou-născuţi la Marie Curie; investiţie de peste 2,1 milioane de euro O nouă secţie de terapie intensivă nou-născuţi a fost inaugurată marţi la spitalul Marie Curie din Capitală, investiţia totală ridicându-se la peste 2,1 milioane de euro.
Fundaţia Vodafone România - investiţii de 15 milioane euro în programe sociale Fundaţia Vodafone România a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, organizată cu ocazia aniversării a 15 ani de activitate în România, că investiţiile derulate în peste 700 de programe sociale se ridică, până în prezent, la valoarea de 15 milioane euro.
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...
Maraton pentru strângere de fonduri destinate Spitalului de copii 'Marie Curie' Atletul Andrei Gligor, care s-a pregătit pentru participarea la "Sahara Marathon", va parcurge, sâmbătă, cei 42 de kilometri ai cursei finale pe o bandă de alergare, pe şantierul viitoarei secţii de terapie intensivă nou-născuţi de la Spitalul "Marie Curie", cu scopul de strânge fonduri pentru achiziţionarea...
O echipă de medici italieni începe luni operaţii de chirurgie cardiacă la Spitalul Marie Curie O echipă de specialişti italieni de la clinica San Donato din Milano va începe luni primele operaţii de chirurgie cardiacă pediatrică la Spitalul de copii Marie Curie, informează un comunicat remis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.