Cele mai citite
 


Un nou medicament indicat în terapia cancerului mamar
marţi, 20 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

În România sunt diagnosticate anual 6.000 de femei cu cancer mamar, dintre acestea, 2.500 de femei mor anual din cauza acestei afecţiuni. La nivel european, un caz nou se diagnostichează la fiecare 2,5 minute.

Un nou medicament indicat în tratamentul cancerului mamar - Zequipra (letrozol) - este adus în ţara noastră de compania Romastru, prin divizia Onconnect, informează un comunicat remis luni AGERPRES.


Medicamentul este indicat în tratamentul cancerului mamar cu receptori hormonali pozitivi, în stadiu incipient, la femeile aflate în postmenopauză este compensat prin prezenţa pe lista C2 din cadrul Programului Naţional de Oncologie.


"Oncologia este un domeniu pentru care sunt foarte multe de făcut în România, mai ales în ceea ce priveşte responsabilitatea socială faţă de pacienţi şi faţă de educaţia lor medicală. În acelaşi timp, se impune oferirea suportului în ceea ce priveşte terapia în sine şi, nu în ultimul rând, suportul pentru partea psihologică, respectiv suportul adresat modului în care pacienţii gestionează afectiv boala şi şansele lor de însănătoşire'', a declarat dr. Isabela Komporaly, coordonatorul diviziei, potrivit comunicatului.


Având în vedere perspectivele unui sistem de sănătate cu resurse din ce în ce mai puţine, prin lansarea Zequipra (letrozol), compania producătoare vine în întâmpinarea acestor nevoi prin creşterea accesului la terapii moderne şi sigure pentru cât mai multe paciente care poartă povara acestei maladii.


''În plus, echipa profesionistă a diviziei de oncologie îşi propune să devină interfaţa dintre medicul specialist oncolog şi pacientul cu afecţiuni oncologice pentru un management cât mai eficient al acestuia din urmă", a mai spus dr. Isabela Komporaly.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Dan Jinga: Avem în jur de 7.000 de cazuri noi de cancer mamar Coordonatorul Programului de Oncologie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Dan Jinga, a declarat miercuri că în România există în jur de 7.000 de cazuri noi de cancer mamar şi sunt circa 10.000 de cazuri de cancer mamar tratate în fiecare an.
În România, în 2011, 6.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer mamar În România, în 2011, au fost diagnosticate 6000 de femei cu cancer la sân, incidenţa acestei afecţiuni crescând lent dar continuu în ultimii ani, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Ion Stoian de la Gynecoland, cu prilejul simpozionului 'Managementul Diagnostic şi Terapeutic al Tumorilor Mamare'...
Pacientele cu cancer mamar vor avea acces la analize de ultimă generaţie şi operaţii de reconstrucţie Pacientele care suferă de cancer mamar vor avea posibilitatea unui acces mai facil, din luna mai a acestui an, la tratamente şi la reconstrucţie mamară prin endoprotezare.
Alexandru Blidaru: În IOB se operează anual aproximativ un sfert din pacientele cu cancer mamar din România Aproximativ un sfert dintre pacientele cu cancer mamar din România se operează la Institutul Oncologic Bucureşti (IOB), a declarat miercuri într-o conferinţă de presă profesorul doctor Alexandru Blidaru.
Harghita: Numărul cazurilor de cancer mamar este în creştere; în judeţ există un singur oncolog Numărul cazurilor de cancer de sân este în creştere în Harghita, această boală afectând persoane din ce în ce mai tinere, arată o cercetare efectuată în cadrul proiectului "Împreună pentru sănătatea sânului" şi făcută publică miercuri în cadrul unei conferinţe de presă.
Campanie împotriva cancerului la sân: Prevenţia - extrem de importantă la femeile de peste 45 de ani Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Liga Română de Cancer desfăşoară în luna octombrie campania de informare despre cancerul de sân "Nu am făcut destul", cu mesajul "Acum este rândul tău să ai grijă de mama ta!", cea de-a treia ediţie la nivel naţional pe această temă fiind lansată...