Cele mai citite
 


Vaslui: Aglomeraţie la salvare din cauza alcoolicilor
marţi, 20 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui se confruntă, în această perioadă, cu o avalanşă de solicitări de transport pentru persoane aflate în stare de ebrietate.
Potrivit reprezentanţilor SAJ Vaslui, media acestor solicitări este de 70 - 80 de pacienţi pe lună, alcoolici sau cazuri de agresiuni cauzate de alcool.
"Este o avalanşă de astfel de solicitări. Ne aşteptăm ca în fiecare toamnă să crească şi mai mult numărul solicitărilor, având în vedere că este perioada în care se coc strugurii şi începe culesul viilor. Se cheltuie foarte mulţi bani pentru aceşti pacienţi. Vorbim de timp pierdut pentru transportul lor la spital şi de un consum de combustibil", a declarat, luni, pentru AGERPRES, Daniel Ungureanu, medic la SAJ Vaslui.
La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vaslui, într-o singură zi sunt tratate în medie 15 persoane în stare de ebrietate.
Cadrele medicale susţin că numărul celor care ajung la spital din cauza alcoolului a crescut faţă de anul trecut. "Pacienţii care au o dependenţă faţă de alcool au costuri foarte mari, de la 10 milioane de lei un pacient consumator de băuturi alcoolice până la 100 de milioane pentru alcoolemie cu multiple complicaţii. Este vorba de cei care fac hematoame, cei care fac o pneumonie sau îşi agravează boala cronică de care sufereau", a precizat Lelia Croitoru, director medical la SJU Vaslui. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Ambulanţa a intervenit în zilele de Paşte în 160 de cazuri, dintre care 22 de stări de ebrietate Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a răspuns, în primele două zile de Paşte, la un număr de 160 de solicitări, peste 20 dintre acestea fiind stări de ebrietate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful instituţiei, Marinică Niculescu.
Vaslui: Sute de apeluri la Ambulanţă din cauza caniculei La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui s-au înregistrat joi peste 150 de solicitări de la persoane afectate de caniculă.
Vaslui: Avalanşă de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Judeţean după introducerea coplăţii Introducerea coplăţii a determinat o creştere cu aproximativ 25 la sută a numărului de apeluri către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Potrivit conducerii instituţiei, cetăţenii cred că solicitând salvarea vor fi consideraţi urgenţe medicale şi vor fi scutiţi de coplata introdusă în spitale...
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Vâlcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă deschide o nouă staţie în comuna Tetoiu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea a deschis un nou punct în comuna Tetoiu, care va deservi şase localităţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Antonie Lucian.
Gorj: Sute de solicitări pentru ambulanţă şi UPU în primele zile ale anului Aproximativ 90 de solicitări în medie zilnic au fost înregistrate în primele zile ale anului de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj, fiind predominante agresiunile, comele alcoolice şi traumatismele, a declarat luni, managerul instituţiei, Marinică Niculescu.