Cele mai citite
 


Cel de-al 7-lea Congres National al Societatii Romane de Chirurgie Cardiovasculara
marţi, 20 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

In perioada 22 - 25 septembrie 2011 la Hotel Sport - Poiana Brasov, Societatea Romana de Chirurgie Cardiovasulara (S.R.C.C.V.) organizeaza cel de-al 7-lea Congres National al Societatii Romane de Chirurgie Cardiovasculara.

Declaratie de presa:

Prof. Dr. Vlad Anton Iliescu   
Presedinte Congres                               
Presedinte Societatea Romana de Chirurgie Cardiovasculara  

Congresul National SRCCV 2011 reprezinta cadrul optim pentru dezbaterea celor mai moderne tendinte in specialitatea noastra.

Acest eveniment stiintific are loc intr-un moment in care chirurgia cardiovasculara in Romania este la un nivel calitativ foarte bun (se poate constata din datele statistice – mortalitate, tipuri de interventii, s.a.) dar functioneaza la nivel de avarie, cu un buget la 1/2 fata de anul trecut si la 1/5 fata de un necesar decent. Patologia cardiovasculara este in crestere, cardiologia s-a dezvoltat, pacientii candidati la operatii programate sunt tot mai multi. Sistemul de urgenta s-a dezvoltat foarte bine si, in consecinta, tot mai multi pacienti cu boli grave ajung in timp util in marile centre de chirurgie cardiovasculara unde sunt operati, dar cu costuri de 5-10 ori mai mari fata de un caz cronic. Din pacate aceasta restrangere financiara, acutizata in ultimii ani, expune in primul rand pacientii si ne pune in fata unor decizii greu de luat pe plan medical si administrativ.
In ciuda acestei situatii, incercam sa progresam, mentinandu-ne in actualitate.

Ca noutate, Congresul National SRCCV 2011 are ca baza a conceptului de organizare dialogul si colaborarea interdisciplinara, concretizat prin participarea, alaturi de chirurgi, a numerosi si distinsi colegi cu experienta in domeniile anesteziei si terapiei intensive, cardiologiei, cardiologiei interventionale si circulatiei extracorporale; vor fi prezenti specialisti de prestigiu din Romania, Marea Britanie, Grecia, Franta, Italia, Polonia, Republica Moldova.

In dezvoltarea individuala a medicilor practica este foarte importanta, dincolo de participarea la prezentari teoretice. Astfel, in cadrul Congresului, tinerii rezidenti si specialisti vor avea ocazia sa aplice manevrele de chirurgie cardiaca la workshop-ul hands-on organizat.

O alta noutate, va fi premierea colegilor tineri, autori de postere, la 3 categorii : chirurgie cardiaca, chirurgie vasculara si cardiologie.


Cu ocazia Congresului va fi lansat REGISTRUL NATIONAL AL DISECTIILOR DE AORTA – RENADA -, aplicatie on-line, realizata si operata impreuna cu Societatea Romana de Cardiologie, registru in care, orice medic din Romania, cu acces la internet, va putea inregistra in timp real cazurile de disectie de aorta, beneficiand automat de statutul de cercetator .

Stimularea dezvoltarii profesionale in cadrul simpozionului dedicat cadrelor medii asigura cresterea suportului teoretic al acestei categorii extrem de importante de colaboratori in practica medicala
.”

Dezbaterile stiintifice din cadrul Congresului vor cuprinde urmatoarele tematici:

Chirurgie Cardiaca
Actualitati in chirurgia coronariana
Sindroamele aortice acute
Chirurgia moderna a valvulopatiilor
Ecografia in chirurgia cardiaca
Implantarea valvelor transcateter
Chirurgia bolilor congenitale
Urgentele in chirurgia cardiaca

Chirurgie Vasculara
Chirurgia endovasculara a anevrismelor toraco-abdominale
Ischemia critica a membrelor inferioare
Anevrismele aortei abdominale
Chirurgia carotidiana

Simpozionul cadrelor medii
Managementul pacientului in sala de operatie
Circulatia extracorporeala
Ingrijirea pacientului in ATI

In paralel cu Congresul SRCCV se desfasoara expozitia medicala specializata care reuneste un numar de 20 companii de prestigiu ce ofera participantilor posibilitatea de a intra in contact direct cu reprezentantii acestora.  

Pentru informatii permanent actualizate cu privire la Congresul SRCCV 2011, va invitam sa accesati pagina oficiala a evenimentului www.srccv.com, Sectiunea “Congresul National”.

Management Congres: Ralcom Exhibitions srl
Persoana de contact: Raluca Mitu
Telefon: 0722.329.182
Fax: 021 212 27 02
Email: raluca.mitu@ralcom.ro
Web-site: www.srccv.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. dr. Vlad Iliescu:Chirurgia cardiovasculară este la un nivel calitativ foarte bun, dar funcţionează pe avarie Acest eveniment ştiinţific are loc într-un moment în care chirurgia cardiovasculară în România este la un nivel calitativ foarte bun, dar funcţionează la nivel de avarie, a apreciat într-o declaraţie pentru presă înaintea celui de-al 7-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară...
In premiera la Iasi, Congresul National de Chirurgie Cardiovasculara In perioada 26 – 29 septembrie, la Iasi, se va desfasura Congresul National de Chirurgie Cardiovasculara, inalt for stiintific care va reuni eminenti profesionisti din urmatoarele domenii: chirurgie cardiovasculara, anestezie, cardiologie, circulatie extracorporeala, medicina de familie si alte domenii...
Societatea Romana de Chirurgie Cardiovasculara (SRCCV) 2011 In perioada 22 - 25 septembrie 2011 in incinta Hotelului Sport, Poiana Brasov, Societatea Romana de Chirurgie Cardiovasculara (SRCCV) in colaborare cu Societatea Romana de Anestezie - Terapie Intensiva Cardiaca si Tehnologie Extracorporala (SRATICTE) organizeaza evenimentele SRCCV 2011: Al 7-lea...
Comunicat de presă - Comisia consultativă de Chirurgie Cardiovasculară şi Cardiologie din cadrul MS www.bolicardiovasculare.ro, primul site care îşi propune o abordare internaţională a problematicii afecţiunilor cardiace şi vasculare atât pentru personalul medical, autorităţi cât şi pentru pacienţi a fost lansat la Bucureşti
Prof.dr. Mircea Bârsan: Inima artificială va salva pacienţii cu insuficienţă cardiacă cronică - interviu - Prof.univ.dr. Mircea Bârsan, renumitul chirurg de la Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care vorbeşte despre premisele realizării primului transplant de inimă artificială din România.
Trei operatii de mare risc, pe cord deschis, au fost efectuate cu succes la Spitalul de Cardiologie Clinicco Brasov Trei operații de mare risc, pe cord deschis, au fost efectuate cu succes la Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov, joi 12 noiembrie și vineri 13 noiembrie, cu colaborarea unei echipe de specialiști din Franța.