Cele mai citite
 


15 septembrie a fost Ziua Internationala de Lupta impotriva Limfomului
marţi, 20 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

 

Pacientii si medicii din intreaga lume marcheaza pe data de 15 septembrie Ziua Internationala de Lupta impotriva Limfomului. Limfomul este cancerul tesutului limfatic, cea mai importanta componenta a sistemului imunitar.

 

 

In ciuda faptului ca exista in lume peste 1 milion de persoane care traiesc cu limfom, aproximativ 74% din populatia globului nu cunoaste faptul ca limfomul este o forma de cancer.
 
In Romania, Ziua Internationala de Lupta Impotriva Limfomului a fost marcata la Spitalul Clinic « Coltea », de Societatea Romana de Hematologie, Asociatia Bolnavilor cu Limfom, cu sprijinul Roche Romania si Sectiei de Hematologie a Spitalului Clinic « Coltea ».
 
Cu ocazia acestui eveniment, pacientii au fost invitati sa participe la un atelier de creatie organizat in curtea spitalului, unde au invatat tehnici de pictura si au realizat aranjamente florale ikebana. Lor li s-au alaturat medici din spital, reprezentanti ai asociatiei de pacienti si actrita Maia Morgenstern, care sustine lupta impotriva acestei boli.
 
Ziua de 15 septembrie, a continuat cu un dialog medici – pacienti, in amfiteatrul Spitalului Clinic « Coltea ». Au raspuns intrebarilor pacientilor dna. Prof. Dr. Anca Lupu, de la Spitalul Clinic « Coltea » si dl. Dr. Radu Niculescu, medic primar hematolog la « Institutul Clinic Fundeni ».
 
Evenimentul s-a incheiat cu un moment de poezie, oferit de dna. Maia Morgenstern, care a descretit fruntile pacientilor.
“Ne bucuram ca am reusit sa le oferim pacientilor cu limfom o zi placuta, si doresc sa ii multumesc inca o data dnei. Maia Morgenstern pentru suportul si sustinerea cauzei noastre. Dumneaei a reusit sa le aminteasca pacientilor ca zambetul si atutidinea pozitiva sunt arme redutabile in lupta cu boala », a declarat dna. Prof. Dr. Anca Lupu.
 
Limfomul non-Hodgkin este o forma de cancer care se dezvolta in tesutul limfatic – situat in diverse parti ale organismului: ganglionii limfatici, splina, timus, vegetatiile adenoide, amigdale si maduva osoasa. Aproximativ 1,5 milioane persoane din intreaga lume traiesc in prezent cu limfom non-Hodgkin, insa in fiecare an aproximativ 300.000 persoane mor din cauza acestei boli.
In Romania, conform estimarilor specialistilor incidenta limfoamelor non-Hodgkin este de aproximativ 5,1 la 100.000 de locuitori, ceea ce reprezinta 1117 cazuri noi/ani. In ultimele decenii, limfoamele non-Hodgkin au inregistrat cea mai mare rata de crestere a cazurilor noi 4,2% pe an (4.8% pentru barbati si 3.4% pentru femei).
 
In cazul limfomului, diagnosticul de certitudine poate fi confirmat doar de examene de laborator (biopsia unui ganglion limfatic, teste de sange), iar scopul tratamentului este de a le reda pacientilor speranta de a trai o viata normala sau cat mai apropiata de normal.
###
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati :
Asociatia Bolnavilor cu Limfoame
Str.Campia Libertatii,nr.27,Sector 3,Bucuresti
 
Societatea Romana de Hematologie

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Internaţională de Luptă împotriva Limfomului În ciuda faptului ca în lume există peste 1 milion de persoane care trăiesc cu limfom, aproximativ 74% din populaţia globului nu cunoaşte faptul că limfomul este o formă de cancer.
Ziua internaţională de luptă împotriva limfomului Ziua internaţională de luptă împotriva limfomului, marcată la 15 septembrie, este dedicată creşterii nivelului de informare cu privire la limfom, o formă de cancer cu o incidenţă în creştere. Iniţiativa aparţine Lymphoma Coalition, reţeaua globală non-profit a grupurilor de pacienţi care suferă de limfom...
Luna septembrie – Luna Internationala de Lupta Impotriva Limfomului Asociatia Bolnavilor cu Limfom, cu sprijinul Roche Romania, Europa FM si Gral Medical, lanseaza in luna septembrie campania “Info Limfom”, care are drept scop informarea si educarea publicului despre existenta, simptomele si incidenta cancerului limfatic. Campania se desfasoara pe tot parcursul...
Campania "Info Limfom", lansată la Bucureşti Asociaţia Bolnavilor cu Limfom lansează în luna septembrie, declarată Luna Internaţională de Luptă Împotriva Limfomului, campania "Info Limfom" în scopul informării şi educării publicului despre existenţa, simptomele şi incidenţa cancerului limfatic.
Comunicat de presă - Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) Diagnosticul timpuriu şi terapiile inovatoare pot transforma unele cancere de sânge în boli cronice
Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer marchează Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) marchează, pe 4 februarie, Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului, iar preşedintele federaţiei, Cezar Irimia, transmite un mesaj simplu, dar esenţial: "Informaţi-vă!'.