Cele mai citite
 


(Corespondenţă): Din cauza acuzaţiilor de corupţie, AKH Viena deschide licitaţie pentru un nou contract de curăţenie
marţi, 20 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viena, 20 sep - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Spitalul General din Viena (AKH) va angaja o nouă firmă însărcinată cu curăţenia după ce a reziliat contractul cu agenţia de profil AGO, au anunţat preşedintele AKH Reinhard Kreler şi directorul general al Asociaţiei Spitalelor/KAV/, Wilhelm Marhold.
În ultimele săptămâni, au fost semnalizate nereguli în ceea ce priveşte procesul de acordare a contractului de curăţenie, în valoare de 50 de milioane de euro, implicând şi acuzaţii de corupţie.
Procuratura a deschis o anchetă în acest sens.
'Scopul rezilierii contractului este facilitarea deschiderii unei noi licitaţii', au declarat preşedintele AKH Reinhard Kreler şi directorul general al Asociaţiei Spitalelor Wilhelm Marhold.
KAV va cere anularea prezentului contract începând cu noiembrie 2012, potrivit termenilor stipulaţi în contract. Rezilierea contractului va intra însă în vigoare de abia la sfârşitul anului 2013, firma AGO urmând să asigure serviciul de curăţare al celui mai mare spital din Viena pentru încă doi ani.
Pe lângă acordarea acestui contract de 50 de milioane de euro, contractorului AGO i se înaintează şi acuzaţii de corupţie. Astfel, licitaţia prin care i s-a acordat prezentul contract a fost, potrivit procuraturii, marcată de nereguli. Procesul de acordare a contractului ar fi fost orchestrat, astfel încât să permită concedierea firmei care realiza până atunci serviciile de profil şi să împiedice orice concurent, inclusiv Ago, să negocieze contractul.
Licitaţia cu AGO a avut loc în 2009.
Partidul Verzilor, reprezentat de purtătoarea de cuvânt în domeniul sănătăţii, Sigrid Pilz, s-a arătat satisfăcut de această decizie, calificând-o drept 'raţională'. Sigrid Pilz a îndemnat ca noua licitaţie să se desfăşoare în aşa fel încât să fie controlată de instanţele vieneze competente şi să permită alegerea firmei cu cea mai bună ofertă. ÖVP und FPÖ au criticat întârzierea cu care s-a luat această decizie.
AKH, Spitalul Universitar din Viena, este al treilea spital ca mărime din lume şi unul dintre cele mai renumite - are o suprafaţă de 240 mii de metri pătraţi, dintre care 10 mii doar laboratoare de cercetare, 9.000 de angajaţi (1.400 de medici şi de două ori mai multe asistente), 2.200 de paturi şi 51 de săli de operaţie. Recent, s-au făcut investiţii de peste 80 milioane de euro. Aici, un medic începător e plătit cu 2.000- 2.500 euro, iar un profesor, cu 4.000 - 5.000 mii de euro. Peste un milion de oameni, austrieci sau străini, vin aici anual. Printre ei, din ce în ce mai mulţi români. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Acuzaţii de abuz de putere la Spitalul General din Viena/AKH/ Viena, 7 oct - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Şapte angajaţi ai Spitalului general din Viena /AKH/, printre care şi fostul şef de personal al spitalului, fosta directoare a serviciului de infirmiere şi fostul director al serviciului de resurse umane al AGO (firma însărcinată cu...
UPDATE Achimaş-Cadariu despre ancheta pe dezinfectanţi: Sub 5% din testele efectuate au fost neconforme Mai puţin de 5% din cele peste 3.500 de probe recoltate de la spitale au fost neconforme şi 95% - conforme, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, cu referire la ancheta efectuată în cazul dezinfectanţilor folosiţi în unităţile sanitare.
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
Vlad Voiculescu anunţă o ordonanţă de urgenţă pentru profesionalizarea managementului de spital Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi, în cadrul unei dezbateri, că o ordonanţă de urgenţă privitoare la profesionalizarea managementului de spital va fi dată cel mai probabil săptămâna viitoare.
Medici renumiţi de la Spitalul AKH din Viena vor trata pacienţii Spitalului Oncofort Medici oncologi cu reputaţie care conduc divizia de oncologie a spitalului AKH din Viena, prof. dr. Christoph Zielinski şi prof. dr. Thomas Brodowicz , vor fi prezenţi două săptămâni în fiecare lună la Spitalul OncoFort pentru a veni în sprijinul pacienţilor din România cu servicii noi de diagnostic...
Anchetă internă la Novartis după acuzaţiile de corupţie în presa chineză Uriaşa companie farmaceutică elveţiană Novartis a deschis o anchetă internă ca urmare a acuzaţiilor de corupţie lansate în presa chineză, care se refereau la Alcon, filiala sa specializată în oftalmologie, informează AFP, citând un comunicat al companiei.